Εκπαίδευση

27/03/2014 - 20:18

Δωρεάν μαθήματα από την Παιδική Χορωδία «Γρηγόρης Ρουσέλλης»

style="text-align: justify;"> 
Η Παιδική Χορωδία Γρηγόρης Ρουσέλλης μετά την επιτυχημένη της συναυλία το προηγούμενο Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο ανακοινώνει ότι δέχεται νέα μέλη. 
 
H  Παιδική Χορωδία Γρηγόρης Ρουσέλλης  ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2012 ως παιδικό τμήμα της Χορωδίας Μυτιλήνης. Φέρει με περηφάνια την επωνυμία «Γρηγόρης Ρουσέλλης», γεγονός που αποτελεί ένδειξη τιμής στον μεγάλο ευεργέτη. Στην χορωδία μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου καθώς και της πρώτης και δευτέρας τάξης του Γυμνασίου. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα της Χορωδίας Μυτιλήνης (πάνω από την καφετέρια Lighthouse). Καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας είναι ο Αντώνης Βερβέρης σε συνεργασία με τη μουσικοπαιδαγωγό Ειρήνη Μανωλοπούλου.
 
Φιλοσοφία της Παιδικής Χορωδίας Γρηγόρης Ρουσέλλης είναι ότι τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν μουσική μέσω της δραστηριότητάς τους αυτής δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στο παιδαγωγικό κομμάτι του χορωδιακού τραγουδιού. Έτσι, κατά τη διάρκεια των δοκιμών οι νεαροί χορωδοί παρακολουθούν μαθήματα μουσικής θεωρίας, μαθήματα τραγουδιού ειδικά για παιδιά, ενώ έρχονται σε επαφή με τα αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών, δείγματα σύγχρονης μουσικής, καθώς και παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Αξίζει να το τονισθεί ότι η συμμετοχή στη χορωδία όπως και όλα τα μαθήματα θεωρίας και φωνητικής γίνονται δωρεάν ως αποτέλεσμα της εθελοντικής προσφοράς των διδασκόντων. 
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον καλλιτεχνικό διευθυντή της χορωδίας, κύριο Αντώνη Βερβέρη στο τηλ. 6976087969 ή στο email antonis_ververis@yahoo.com.
 

Μοιράσου το άρθρο!