Εκπαίδευση

26/07/2018 - 13:41

Δράση κοινωνικοποίησης για παιδιά από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, διοργανώνει δράση κοινωνικοποίησης για παιδιά με υλικά την φαντασία, την ευθύνη και την επιμέλεια του προσωπικού των δομών του και  συγκεκριμένα του Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών & των παιδιών τους, του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, στις 10 το πρωί, στο Πάρκο Καραπαναγιώτη (Αγ. Κωνσταντίνου).


  Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν μαζί  με τους/τις  μικρούς/ες Υπερήρωες και Υπερηρωίδες τους,  σε ένα πρωινό γεμάτο δράση και ΨΥΧ-αγωγία.. με ανάγνωση παραμυθιών, ζωγραφική, face painting, μουσική, χορό.. και πολλές εκπλήξεις!


Το μέλλον είναι τα παιδιά μας και είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ μας να τους παρέχουμε τα απαραίτητα ψυχικά και πνευματικά εφόδια, για να εξελιχθούν σε υγιής και ολοκληρωμένους ενήλικες μέσα από υγιείς δράσεις κοινωνικοποίησης. Το παιχνίδι, τα παραμύθια, ο χορός, η διαπροσωπική σχέση που συμβαίνει στην παρέα μαθαίνει στα παιδιά να είναι ενεργοί πολίτες  της αυριανής κοινωνίας. Ας καταλάβουμε όλοι μας πως η τηλεόραση και το τάμπλετ δεν αντικαθιστούν την θεμελιώδη ανάγκη για την ανάπτυξης τους που είναι η συν-ανα(σ)τροφή, αλλά αντίθετα οδηγούν σε παθητικούς ενήλικες με πάμπολλα προβλήματα προσωπικότητας.


Πέρα από αυτά και επειδή η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο είναι και βιωματική εκπαίδευση, όσοι γονείς επιθυμούν ας εφοδιάσουν τα παιδιά τους με παιδικά βιβλία και παραμύθια (και μεταχειρισμένα), εξηγώντας τους ότι θα είναι το δώρο τους στο παιδάκι που το στερείται. Το προσωπικό των δομών μας θα είναι εκεί να τα παραλάβει.


Τέλος, ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική στήριξη και προσφορά τους στην δράση μας: τη Χαρά Βαϊράμη (ανάγνωση παραμυθιών – ζωγραφική), τη Βασιλική Τρακέλλη (face painting) και τη Μαρία Βουλαλά (χορό, μπαλόνια).


Αναστασία Αντωνέλλη
Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ

Μοιράσου το άρθρο!