Εκπαίδευση

13/09/2013 - 10:29

Έγκριση του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής για την υλοποίησης Ευρωπαϊκου Προγράμματος Leonardo Da Vinci την περίοδο 2013-2015

ign="center">Δελτίο Τύπου

«Έγκριση του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής για την υλοποίησης Ευρωπαϊκου Προγράμματος Leonardo Da  Vinci την περίοδο 2013-2015.»

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έγκριση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo Da  Vinci την περίοδο 2013-2015.Το πρόγραμμα εντάσσεται στην ενότητα εταιρικές σχέσεις και έχει τον τίτλο LEB (Linking Education with Business)  Συνδέοντας την εκπαίδευση με την επιχειρηματική κοινότητα. Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι

Α) η σύνδεση των γνώσεων που αποκτώνται από το σχολείο με την αγορά εργασίας

Β)η εφαρμογή των γνώσεων των μαθητών στο αληθινό περιβάλλον εργασίας

Γ) η ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης μέσα από την εργασία και την ανταλλαγή κουλτούρας με μαθητές και επαγγελματίες άλλων χωρών.

Συμμετέχοντες: Εκτός από το σχολείο μας στο πρόγραμμα συμμετέχουν και άλλα δύο σχολεία ένα από την Ισπανία ένα από την Ιταλία (υπο έγκριση) και τρείς επιχειρήσεις από τις χώρες της Ιρλανδίας, Ολλανδίας και Γερμανίας.

Αφορμή για τη δημιουργία της συνεργασίας στάθηκε η επιτυχημένη εφαρμογή του περυσινού προγράμματος τουριστικής προώθησης της Λέσβου με την την επωνυμία I Love Lesvos με τη χρήση τεχνολογιών WEB 2.0.Μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα e-twinning  ο Ισπανός εταίρος μας προσκάλεσε να ενσωματώσουμε τις καινοτόμες πρακτικές που υλοποιήσαμε σε ένα πρόγραμμα που θα προωθεί τον περιβαλλοντικό τουρισμό μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής.

Αντικείμενο του προγράμματος και βασικό καθήκον του σχολείου μας θα είναι η δημιουργία και η προώθηση ενός πακέτου περιβαλλοντικού τουρισμού για το νησί της Λέσβου το οποίο θα αναδεικνύει τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού όπως προκύπτουν από το χαρακτηρισμό της Λέσβου ως Γεωπάρκο αλλα και την πλούσια βιοποικιλότητα η οποία χαρακτηρίζει το νησί της Λέσβου.

Η μία εκ των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του προγράμματος προσφέρει υπηρεσίες περιβαλλοντικού τουρισμού στην Ιρλανδία και από κοινού θα συντάξουμε και θα αξιολογήσουμε την προσφορά υπηρεσιών εναλλακτικού περιβαλλοντικού τουρισμού με τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς, ανάλυση SWOT άλλα και προγραμματισμό δράσεων με αξιολόγηση και ανάλυση ρίσκου μέσα από τη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης παροχής τουριστικών υπηρεσιών.

Στο πρόγραμμα που είναι προϋπολογισμού 21.000 ευρώ θα πραγματοποιηθούν 24 μετακινήσεις μαθητών και καθηγητών σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες καθώς επίσης περιλαμβάνεται και επίσκεψη στο νησί μας την άνοιξη του 2014.

Βασικοί υποστηρικτές ως σημεία επίσκεψης μας στην προσπάθεια αυτή θα είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα της ΔΔΕ Λέσβου, Το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και το Αγρόκτημα της Αχλαδερής του Κληροδοτήματος Σημαντήρη.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει και να υποστηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια μας που στόχο έχει τον εμπλουτισμό των γνώσεων των μαθητών του νησιού σε επαγγελματικό επίπεδο την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας της συνεργασίας και της φιλίας καθώς επίσης και την ανάδειξη του φυσικού πλούτο της Λέσβου σε τουριστικό επίπεδο.

Μοιράσου το άρθρο!