Εκπαίδευση

05/11/2020 - 10:40

Έχουμε ξεφύγει... απειλούν να στείλουν την Αστυνομία στα δημοτικά σχολεία της Δυτικής Λέσβου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δυτικής Λέσβου για την ενημέρωση - προειδοποίηση προς τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Λέσβου για τη διεξαγωγή ελέγχου στα σχολεία από την αστυνομία για χρήση μάσκας και την επιβολή κυρώσεων.

Θυμίζουμε ότι δεν προκύπτει από πουθενά τέτοιου είδους αρμοδιότητα ούτε από τη Σχολική Επιτροπή ούτε από την αστυνομία. 

Οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν καθημερινά δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια για το σύνολο των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ξεπερνώντας αντιξοότητες, για τις οποίες ευθύνονται άλλοι.

Αντί να αποστέλλονται τέτοιου είδους «προειδοποιήσεις» καλύτερα να φροντίσουν να λάβουν όλα τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, την ανεύρεση επιπλέον χώρων και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. 

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες που ευνοούν την καλλιέργεια και την αντίληψη πως υπήρχε περίπτωση οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να αυθαιρετούν σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών.

Απαιτούμε να αποσυρθεί, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, το αυθαίρετο αυτό κείμενο που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων!

 

---

Το ΠΑΜΕ Εκπ/κών Λέσβου καταγγέλλει και στηλιτεύει την απαράδεκτη, κατάπτυστη και προκλητική ενέργεια του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δυτικής Λέσβου για "ενημέρωση - προειδοποίηση" προς τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Λέσβου για τη διεξαγωγή ελέγχου στα σχολεία από την αστυνομία για χρήση μάσκας και την επιβολή μάλιστα (!!!) κυρώσεων.

Αν πραγματικά υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον από τη Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Δυτικής Λέσβου, από τη Δημοτική Αρχή γενικότερα, αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί με κάποιες έστω παρεμβάσεις σε σοβαρά κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα των σχολείων, σε ζητήματα ασφάλειας, καθαριότητας και κάποιας ανύπαρκτης υγειονομικής φροντίδας με τον κορωνοϊό.    

Είναι προσβολή και πρόκληση να στέλνονται τέτοιου είδους "τελεσίγραφα" - κουρελόχαρτα - πατσαβούρια, τα οποία παραπέμπουν σε άλλες μαύρες - σκοτεινές εποχές κατάπτυστες και καταδικασμένες στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας και ιδιαίτερα από τη δημοκρατική, με πολλές αγωνιστικές παραδόσεις και περγαμηνές συνείδηση στο νησί μας!

Επιπλέον δείχνουν την πλήρη άγνοια για τα προβλήματα των σχολείων, αλλά και γενικότερη επιπολαιότητα - ανευθυνότητα για το τι σημαίνει σχολική ζωή και παιδική - εφηβική ηλικία.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες δεξιότητες και "γνώσεις" για να δει και να διαπιστώσει ότι τα σχολεία, η εκπαίδευση γενικότερα, είναι πλήρως παρατημένα - αφημένα στην τύχη τους εδώ και χρόνια από τους ιθύνοντες και έχουν εναποτεθεί στον "πατριωτισμό" και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών, που τώρα με τον κορωνοϊό έχουν φτάσει στα όριά τους και κάποιοι θέλουν ... να μπουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν τις αντοχές τους!

Απαιτούμε να πεταχτεί αμέσως στο "καλάθι των αχρήστων" το κατάπτυστο αυτό "έγγραφο" και οι ανευθυνο-υπεύθυνοι να αναλάβουν στοιχειωδώς επιτέλους τις ευθύνες τους!!!                            

 

----

 

Απάντηση από το Δήμο Δυτικής Λέσβου:

Σχετικά με το «ζήτημα» που εμφανίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου να έχει δημιουργηθεί από μία τάχα «ενημέρωση- προειδοποίηση» της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας για «διεξαγωγή ελέγχου για χρήση μάσκας στα σχολεία από την Αστυνομία», πρόκειται για μία καταφανή εκ παραδρομής αστοχία στη διατύπωση (σ.σ. που αποκαταστάθηκε άμεσα) κατά την εσωτερική ενημέρωση (μέσω email) της Σχολικής Επιτροπής προς τους Διευθυντές των σχολείων.

Το σαφές μήνυμα των Αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Περιβολάρης, αυτό ακριβώς μετέφερε προς τους Διευθυντές καθ΄ υπόδειξη της Πολιτικής Προστασίας.

Ο οποιοσδήποτε καλόπιστος αντιλαμβάνεται εύκολα ότι η αναφορά στους ελέγχους της Αστυνομίας για την τήρηση της μέτρων στην κοινωνία, δεν προειδοποιεί «για αστυνομοκρατία στα σχολεία».  Όπως αντιλαμβάνεται και ότι το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου μάλλον βρήκε αφορμή για να καταγγείλει τους πάντες και τα πάντα επάνω σε μία ατυχή στιγμή και σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία που αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας.    

    

Μοιράσου το άρθρο!