Εκπαίδευση

19/03/2013 - 14:51

Εκδήλωση αδελφοποίησης ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Καλλονής με το Αγροτικό Λύκειο LEGTA της Bourges Γαλλίας

Εκδήλωση αδελφοποίησης ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Καλλονής με το Αγροτικό Λύκειο LEGTA της Bourges Γαλλίας

Εκδήλωση αδελφοποίησης ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Καλλονής με το Αγροτικό Λύκειο LEGTA της Bourges Γαλλίας

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κληροδοτήματος Απόστολου Σημαντήρη, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο του Κληροδοτήματος, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, κ.κ. Ιάκωβο, παρέστη στην τελετή αδελφοποίησης του Κληροδοτήματος Απόστολου Σημαντήρη, του ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ Καλλονής, με το Αγροτικό Λύκειο LEGTA της Bourges Γαλλίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο «Βιολογικό Αγρόκτημα Αχλαδερής».
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους Γάλλους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, τους έδωσε μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες για τη Λέσβο. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, αφού έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της γνώσης στα παραπάνω ιδρύματα, την βελτίωση των εκπαιδευτικών μεθόδων που εφαρμόζονται, την συμμετοχή στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη των χωρών μας, την προώθηση της αειφόρου γεωργίας και την συστηματική καλλιέργεια φιλικών σχέσεων μεταξύ τους. Τόνισε επίσης, ότι ο Δήμος Λέσβου, πιστεύει σ’ αυτές τις προσπάθειες και στο μέτρο των δυνατοτήτων του τίθεται αλληλέγγυος και τις ενισχύει.

Τέλος ανακοίνωσε ότι o Δήμος Λέσβου, σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, προχωρά στη σύνταξη μελέτης αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών και περαιτέρω αξιοποίησης του Αγροκτήματος της Αχλαδερής και να αποδώσει ως σύγχρονο Αγρόκτημα – Φάρμα, εφόσον σ’ αυτό εκτρέφονται και ζώα. Και τούτο είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει, για την αντιμετώπιση της γενικότερης οικονομικής κρίσης στην οποία έχει καταβυθιστεί η Χώρα μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων βεβαίως του κληροδοτήματος «Σημαντήρη» επ’ ωφελεία και του ιδίου, αλλά και της τοπικής οικονομίας.  
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης από τον Δήμαρχο, ως εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου, την εκπρόσωπο του Διευθυντή του Λυκείου LEGTA Hubert Renault, Valerie Siodencine, τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Καλλονής, Αργύρη Κεραμιτζή, τον Διευθυντή της ΕΠΑΣ Καλλονής, Ευάγγελος Αλεξιάδη και ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών και δώρων.

Μοιράσου το άρθρο!