Εκπαίδευση

07/12/2011 - 18:46

Εκδήλωση με θέμα "Έρευνα στη Γεωγραφία"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2011, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας, η εκδήλωση με θέμα ‘Έρευνα στη Γεωγραφία’ που οργάνωσε το Τμήμα Γεωγραφία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιείται από τους υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος στα πλαίσια των διδακτορικών τους διατριβών. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν έξι εισηγήσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που περιλαμβάνει αντικείμενα της Φυσικής Γεωγραφίας, της Ανθρωπογεωγραφίας, της Γεωπληροφορικής και του Σχεδιασμού που αποτελούν τους τέσσερις κύριους τομείς επιστημονικής έρευνας του Τμήματος. Συμμετείχαν τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος και μεγάλος αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων. Αντίστοιχη εκδήλωση προγραμματίζεται για τον προσεχή Μάρτιο, κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας των υπόλοιπων διδακτορικών διατριβών.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν τα ακόλουθα:

 

Εισηγητής

Επιβλέπων/ουσα

Καθηγητής/τρια

Καράμπελας Άγγελος Ο Τουρισμός Εξοχικής Κατοικίας στην Ελλάδα: Χωρική Συγκρότηση, Επιπτώσεις και Προοπτικές στην Κατεύθυνση της Βιώσιμης Ανάπτυξης Τερκενλή Θ.
Αποστολοπούλου Αικατερίνη Χαρτογραφία & Εκπαίδευση: Κατανόηση & Αξιοποίηση Δισδιάστατων και  Τρισδιάστατων Χαρτών για την Ανάπτυξη της Χωρικής Αντίληψης σε Μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης Κλωνάρη Αικ.
Γιώτης Αναστάσιος Παραδοσιακοί Οικισμοί. Μετάβαση από το παραδοσιακό καθεστώς στη σύγχρονη πραγματικότητα Σιδηρόπουλος Γ.
Παπαδοπούλου Όλγα Οι ανισότητες στην αγορά εργασίας στο πλαίσιο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης: μια περιφερειακή προσέγγιση του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου Κορρές Γ.
Ξηρουχάκης Φραγκίσκος Επιχειρηματικότητα, Καινοτομικές Δραστηριότητες και Ανταγωνιστικότητα στις Μικρο Μεσαίες Επιχειρήσεις: Η περίπτωση της Περιφέρειας Κρήτης Κορρές Γ.
Gumus Erdal Geoparks: A Multidisciplinary, Restorative and Reconstructive Tool for the Protection of theTurkey's Geoheritage -CamldereFossilForest(Ankara) and Surroundinng Geosites as a Case Study Ζούρος Ν.

Μοιράσου το άρθρο!