Εκπαίδευση

12/04/2016 - 12:43

Εκδήλωση στο Γυμνάσιο Γέρας για την προσφυγιά

 

Το Γυμνάσιο Γέρας το Σάββατο  26 Μαρτίου 2016 πραγματοποίησε εκδήλωση ιστορικής μνήμης και κοινωνικής αφύπνισης στην αίθουσα πολιτισμού "ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ" στον Παπάδο με θέμα ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ : «Στους  δρόμους της απόγνωσης... Στους  δρόμους  της  ελπίδας. Τρεις  στάσεις της Ιστορίας στην Ανατολική Μεσόγειο:  ΜΙΚΡΑΣΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΣΥΡΙΑ», στο πλαίσιο της δράσης της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας  και Β/θμιας  Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου «Στηρίζω τους πρόσφυγες, υποστηρίζω τους ανθρώπους».

    
    Η εκδήλωση περιελάμβανε ιστορικές κατατοπιστικές αναφορές, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και ανάλογη μουσική επένδυση.
      
    Στον χώρο λειτούργησε συμπληρωματικά σχετική έκθεση φωτογραφίας και συγκεντρώθηκαν (συμβολικά) ιματισμός και τρόφιμα κονσερβοποιημένα ή μακράς διαρκείας, που προορίζονταν για τους τωρινούς πρόσφυγες.
    
    Κρίνοντας από το αποτέλεσμα της παρουσίασης και από τις εντυπώσεις και τα σχόλια κοινού και μαθητών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, εκτιμούμε ότι οι στόχοι για τους οποίους διοργανώθηκε η εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν επαρκώς, πράγμα το οποίο αφενός μας ικανοποιεί και αφετέρου μας προσκαλεί αλλά και προκαλεί να επωμισθούμε την ευθύνη και το χρέος προετοιμασίας και διοργάνωσης και άλλων ανάλογων εκδηλώσεων...
 

Μοιράσου το άρθρο!