Εκπαίδευση

14/05/2013 - 22:57

Εκλογές ΕΛΜΕ Λέσβου:Βατερλό για τον γαλαζοπράσινο γάμο- μεγάλη άνοδος στην αριστερά

Εκλογές ΕΛΜΕ Λέσβου:Βατερλό για τον γαλαζοπράσινο γάμο- μεγάλη άνοδος στην αριστερά

&n

bsp;

Μονό ζημιά προκάλεσε τελικά ο εκλογικός «γάμος» των δύο κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ με το κοινό Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, καθώς και οι δύο παρατάξεις μαζί έβγαλαν 2 έδρες, όσες δηλαδή έβγαλε η καθεμιά μόνη της τον Μάιο του 2011. Ακόμα και η σιγή ιχθύος που τήρησαν οι συνδικαλιστές του ενιαίου ψηφοδελτίου - που δεν κατέβασαν πρόταση στη συνέλευση που προηγήθηκε της κάλπης με επίμαχο θέμα την απεργία των εκπαιδευτικών – δεν φαίνεται να λειτούργησε υπέρ τους.

Ενδεχομένως τα στελέχη των πάλαι ποτέ κραταιών παρατάξεων να είχαν υπόψη τους το εκλογικό βατερλώ που θα είχαν κατά μόνας γι’ αυτό και να συναίνεσαν στην εν λόγω σύμπραξη. Σύμφωνα πάντως, με τα όσα λέγονταν στα πέριξ της σημερινής κάλπης, από αυτό το πάντρεμα, μόνο η ΠΑΣΚ βγήκε κερδισμένη, η οποία ήδη μετρούσε απώλειες από πέρσι, καθώς τα στελέχη της μεταπήδησαν στην ΑΚΕΤΕΕ. Έτσι αρκετοί ψηφοφόροι που παραδοσιακά συσπειρώνονταν στα… δεξιά του σωματείου μουρμούρισαν αρκετά για τα «καμώματα» της ΔΑΚΕ.

Η πρώτη έδρα της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΛΜΕ Λέσβου, βγάζει έδρα η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ και στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά κατήλθε στις εκλογές το 2007 όπου απέσπασε 47 ψήφους.

Μπορεί να έχασε μόνο 6 ψήφους σε σχέση με το 2011, ο συγκεκριμένος αριθμός όμως της κόστισε μία έδρα. Ο λόγος για την Αγωνιστική Παρέμβαση, η οποία είχε δύο έδρες στις τελευταίες εκλογές και έμεινε… με μία.

Δύο έδρες έβγαλε η Αυτόνομη Πρωτοβουλία, δηλαδή μία παραπάνω σε σχέση με τις εκλογές του 2011. Η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε όλες τις δυνάμεις της για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της, ενώ φαίνεται να πήρε αρκετή ώθηση από το αντιπολιτευτικό κλίμα και το ρεύμα που εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι έδρες

Το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου μοιράζεται ως εξής:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: μία έδρα

Μπάλλας Ανδρέας 48 ψήφοι

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: δύο έδρες

Περδικούρη Μαρία   55 ψήφοι
Κουφός Δημήτριος   44 ψήφοι

ΕΣΑΚ ΔΕΕ: μία έδρα

Μπεκιάρης Γιώργος 33 ψήφοι

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ: δύο έδρες

Κουτσαντώνης Αλέκος   86 ψήφοι
Αθηναίος Παναγιώτης   76 ψήφοι

ΑΚΕΤΕΕ: μία έδρα

Ηλίας Νίκος  63 ψήφοι

 

Μάιος 2011

Η προηγούμενη σύνθεση του 7μελούς ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, όπως συγκροτήθηκε τον Μάιο του 2011 απαρτίζονταν από 2 μέλη της ΔΑΚΕ (Αλέκος Κουτσαντώνης, Μιχάλης Στρατάκης), 2 μέλη της ΠΑΣΚ (Παναγιώτης Αθηναίος, Γιώργος Κουκούλας), 2 μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης (Αντρέας Μπάλλας, Ιγνάτιος  Τσιρεπλής) και ένα μέλος της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας (Μαρία Περδικούρη).

 

 

Μοιράσου το άρθρο!