Εκπαίδευση

19/06/2013 - 14:01

Εκπαιδευτική επίσκεψη γαλλικού σχολείου στην Ερεσό

Ο

Δ/ντής του Γυμνασίου Ερεσού κος Ευστράτιος Αμπατζής μας ενημερώνει:

To Γυμνάσιο Ερεσού στα πλαίσια εκπαιδευτικών ανταλλαγών για την υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος “ Hot ideas for a cooler planet” φιλοξένησε το College “Raymond Queneau” από τη Γαλλία.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε φιλοξενία 27 μαθητών και 3 καθηγητών από ελληνικές οικογένειες ώστε να γνωρίσουν τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Την 1η μέρα φιλοξενηθήκαμε από το ξενοδοχείο Αeolian Village όπου οι Έλληνες και οι Γάλλοι μαθητές χρησιμοποίησαν όλες τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ( τέννις, θαλάσσια σπορ, γυμναστήριο, πισίνα). Το μεσημέρι τους προσφέρθηκε γεύμα από το ξενοδοχείο .

Τη 2η μέρα επισκεφτήκαμε τη Μήθυμνα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη δημόσια ιστορική βιβλιοθήκη της Μήθυμνας « Αργύρης Εφταλιώτης» μας υποδέχτηκε η πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου Παναγιώτα Θηβαίου. Ακολούθως περιηγηθήκαμε στο κάστρο και στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Τη 3η μέρα τους ξεναγήσαμε στο σχολείο όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργία του και ακολούθως επισκεφτήκαμε την Σκάλα Ερεσού . Με μεγάλη χαρά το μουσείο της Ερεσού και η κ. Παλόγου Δέσποινα γνώρισε στους φιλοξενούμενους την πλούσια ιστορία της Ερεσού,

Την 4η μέρα πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα συντήρησης.Μας ενημέρωσε ο Γιώργος Γρημπυλάκος Γεωλόγος για τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ενώ στη συνέχεια είδαμε τη διαδικασία ανασκαφής και συντήρησης απολιθωμένων κορμών. Ακολούθησε γνωριμία με τα απολιθώματα και ενημέρωση στους χώρους του Μουσείου και στο πάρκο Σιγρίου όπου έγινε περιγραφή των εργασιών συντήρησης, το χρόνο που χρειάζονται, το κόστος και τις συνθήκες εργασίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές πήρανε από ένα τμήμα απολιθωμένου κορμού και ακολουθήσανε την παρακάτω σειρά εργασιών, με την επίβλεψη και συμβουλή του Γεωλόγου Γρημπυλακου Γεώργιου και του συντηρητή Μιχάλη Γκόγκου. 

Τέλος έγινε γνωριμία με τη σεισμικότητα στο Αιγαίο και προσομοίωση 5 διαφορετικών σεισμών στη σεισμική τράπεζα.

Την τελευταία μέρα επισκεφτήκαμε το φράγμα Ερεσού και την Μονή Πυθαρίου .

Μοιράσου το άρθρο!