Εκπαίδευση

18/01/2018 - 06:33

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης στο πλοίο Ε/Γ – Ο/Γ BLUE STAR 1

&n

bsp;

Την Τετάρτη 17.01.2018 το πρωί, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης στο πλοίο Ε/Γ – Ο/Γ BLUE STAR 1 του ομίλου ATTICA GROUP, στο Λιμένα Μυτιλήνης. Συμμετείχαν μαθητές κυρίως των τριών τάξεων, με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ. Λιαδάκη Στάμο και Μεστούση Στυλιανό, ειδικότητας Πλοιάρχων Ε.Ν. και της κ. Ντάσκας Σωτηρίας.


Τόσο την ενημέρωση όσο και την περιήγηση ανέλαβε ο Ύπαρχος του πλοίου κ. Σταυρόπουλος Αθανάσιος, ο οποίος με ιδιαίτερο επαγγελματισμό μας παρουσίασε το σύνολο του ναυτιλιακού εξοπλισμού της υπερσύγχρονης Γέφυρας του BLUE STAR 1, τον τρόπο που εκτελούνται οι βάρδιες εν πλω και εν όρμω, και τις περισσότερες διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα και αφορούν στις Ναυτικές Επικοινωνίες (GMDSS) και στη Ναυσιπλοΐα. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στα προηγμένα συστήματα Σωστικών και Πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει το συγκεκριμένο επιβατηγό πλοίο.

Αισθανθήκαμε ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι, τόσο από την πλευρά της διαχειρίστρια εταιρείας ATTICA GROUP που οργάνωσε τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη , όσο κι από το σύνολο των στελεχών της στο πλοίο, των οποίων ο επαγγελματισμός και η προσέγγισή τους υπήρξε άψογη. Γι’ αυτό οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους ανεξαιρέτως. Ευχαριστούμε και το Ξενοδοχειακό τμήμα για τη φιλοξενία στα σαλόνια του πλοίου και το κέρασμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας επειδή συμπληρώνουν το Σχολείο  και δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να προσεγγίσουν τα διδακτικά αντικείμενα που διδάχθηκαν, δημιουργικά και βιωματικά στις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Σε κάθε περίπτωση τόσο η συγκεκριμένη, όσο και οι προηγούμενες επισκέψεις μας, επέβησαν χρήσιμες κι ωφέλιμες για τους μαθητές μας.

Μοιράσου το άρθρο!