Εκπαίδευση

15/12/2015 - 19:43

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μουσικό Κλειδί" του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Το πρώτο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, με τίτλο “Μουσικό Κλειδί”, παρουσιάζει τις επόμενες μέρες το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στο νησί της Λέσβου. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Τα μουσικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στις 18, 21 & 22 Δεκεμβρίου στις περιοχές Μυτιλήνης, Καλλονής και Μολύβου και στα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή 900 παιδιά  από 24 σχολεία, και την συναρπαστική συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν κ.α. που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 11.30π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η συναυλία απευθύνεται ειδικά σε παιδιά, νέους και τους συνοδούς τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στόχο έχουν να ξεκλειδώσουν την φαντασία, την ευαισθησία, την δημιουργικότητα των παιδιών & των νέων και να ανοίξουν νέους ορίζοντες μέσα από τον μαγικό κόσμο της μουσικής, να δώσουν τα ερεθίσματα που θα αποτελέσουν σπίθες για να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους δρόμο έκφρασης αλλά και την σημασία της δημιουργικής συνεργασίας.  Ο πρώτος κύκλος των εργαστηριών θα πραγματοποιηθεί από τις καταξιωμένες διεθνώς Eλληνογερμανίδες πιανίστες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν, συνιδρυτές του Φεστιβάλ μαζί με τον νεαρό επιχειρηματία Δημήτρη Τρύφων, που έλκουν την καταγωγή τους από τον Μόλυβο της Λέσβου. Μέσα στο 2016 το “Μουσικό Κλειδί“ θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα μέρη του νησιού.


 Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων μουσικών εργαστηρίων:
•    Επισκέπτονται τα σχολεία διεθνώς αναγνωρισμένοι ερμηνευτές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αστέρια του κόσμου της κλασικής μουσικής
•    Οι διακεκριμένοι αυτοί νέοι καλλιτέχνες προσεγγίζουν την ιστορία και τα βασικά δομικά στοιχεία της μουσικής με τον έμφυτο ενθουσιασμό τους και τον μεταδίδουν στους μικρούς ακροατές ερμηνεύοντας ζωντανά έργα του κλασικού ρεπερτορίου αφού προηγηθεί μία ενδιαφέρουσα εισαγωγική ενημέρωση.
•    Το εργαστήρι έχει διαδραστικό, εικαστικό και μουσικοκινητικό χαρακτήρα και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά.
•    Το μυστικό της επιτυχίας του εργαστηρίου είναι ο αυθορμητισμός των καλλιτεχνών και η αφήγηση των προσωπικών τους βιωμάτων από την ενασχόλησή τους με την μουσική.
•    Οι μαθητές βιώνουν τον ενθουσιασμό, το πάθος και την αφοσίωση των μουσικών σε ένα στόχο, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την δική τους ζωή και στόχους.
•    Οι  δάσκαλοι έχουν την ευκαιρία να δουν από μία άλλη οπτική γωνία τους μαθητές και να εντοπίσουν σε αυτούς απρόσμενο ενδιαφέρον και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων τους.
Το κάθε εργαστήρι διαρκεί από 45 έως 60 λεπτά. Απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού και σε μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11.30π.μ. οι δύο διακεκριμένες πιανίστες θα δώσουν μία ξεχωριστή συναυλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ερμηνεύοντας και παρουσιάζοντας με ενθουσιασμό έργα των Μότσαρτ, Μπετόβεν, Μπραμς & Σούμαν. Μόλις 24 & 20 χρονών αντίστοιχα, η Δανάη και η Κυβέλη Ντέρκεν θεωρούνται ανατέλλοντα αστέρια στον χώρο της παγκόσμιας κλασικής μουσικής σκηνής.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 

Μοιράσου το άρθρο!