Εκπαίδευση

11/12/2014 - 10:39

" Εμείς Επιμένουμε! " -- Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι γονείς στον Παπάδο

Σ

ΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥ
1ου ΚΑΙ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥ
 

Φτάνοντας στο τέλος της τρίτης εβδομάδας αποχής των μαθητών της Β΄Δημοτικού από τα μαθήματα και κάνοντας απολογισμό των τελευταίων γεγονότων, θέλουμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε:

  • Τους γονείς όλων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετείχαν συμβολικά στην αποχή των μαθητών της Β΄Τάξης τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου
  • Τους γονείς των μαθητών άλλων Δημοτικών Σχολείων της Γέρας, που συμμετείχαν συμβολικά στην αποχή τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου. Ευχαριστούμε και αυτούς που είχαν την πρόθεση να το κάνουν, ακόμη κι αν άλλοι λόγοι δεν τους το επέτρεψαν
  • Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, το οποίο, σε ένδειξη συμπαράστασης,  προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, και σύσσωμο παραβρέθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας στον Παπάδο.
  • Τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας που συμμετείχαν όλοι ανεξαιρέτως στην 3ωρη στάση εργασίας.
  • Τους εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων που συμμετείχαν στη στάση εργασίας. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς παραβρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας.
  • Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  όλων των χωριών της Γέρας, που με την παρουσία και τη στήριξή τους τη Δευτέρα, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης
  • Το Δήμαρχο Λέσβου κ. Γαληνό, ο οποίος, με την παρουσία του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής κ Κατσαβέλλη επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τη συμπαράστασή του στην προσπάθειά μας
  • Τα τοπικά αλλά και πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προβάλλουν την προσπάθειά μας
  • Τις κ.κ. Τσολερίδου και Παπαδανιήλ, οι οποίες με τη συμπεριφορά τους κατόρθωσαν να ενώσουν όλους εμάς σε μια φωνή πολύ πιο δυνατή από τα όρια του μικρού μας χωριού της Λέσβου.

Οι μάσκες έπεσαν. Η επίσημη δικαιολογία στην οποία κατέφευγαν τα Στελέχη Εκπαίδευσης, η έλλειψη εκπαιδευτικών, καταρρίφθηκε: λίγες ημέρες πριν ,παρουσιάστηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 4 εκπαιδευτικοί για να αναλάβουν υπηρεσία. Φυσικά κανένας δεν εστάλη στον Παπάδο. Αυτό μας οδηγεί σε δύο συμπεράσματα: είτε οι προαναφερθείσες κυρίες έλεγαν ψέματα όταν μας διαβεβαίωναν ότι με τις πρώτες προσλήψεις θα επιλυθεί το πρόβλημά μας, ή ότι τιμωρούν τα παιδιά μας για τις δικές μας πράξεις, «προς γνώσιν και συμμόρφωσιν» άλλων επίδοξων επαναστατών-γονέων που θα τολμήσουν να διεκδικήσουν καλύτερη παιδεία για τα παιδιά τους. Αυτό που τώρα απομένει, είναι να υλοποιήσουν και την άλλη έμμεση απειλή που είχαν εκτοξεύσει, στοχοποιώντας το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, οι οποίοι, σε καμία περίπτωση δεν φέρουν ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αν είχαν τη δυνατότητα,  θα περνούσαν και εμάς τους γονείς από κάποιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο οπωσδήποτε θα μας έθετε σε αργία!

Όλα αυτά σε ένα μόνο ερώτημα μας οδηγούν: «Πώς τελικά λειτουργεί αυτό το κράτος;» Κι αν δεν λειτουργεί, εμείς τι κάνουμε;

Και η απάντησή μας είναι: «Επιμένουμε!». Γιατί τώρα, μπορούμε να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια και να τους εξηγήσουμε για ποιον λόγο δεν πηγαίνουν στο σχολείο, χωρίς να ντρεπόμαστε για τις επιλογές μας. Γνωρίζοντας ότι δεν συναινούμε πια στην καταρράκωση της εκπαίδευσης και την προκαταβολική υποθήκευση του μέλλοντός τους.

Γιατί δεν μας επιτρέπεται να μένουμε αδρανείς όταν πρόκειται για τα παιδιά μας.

 

    Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας

 

Γεώργιος Ντίνος                                                                       Κωνσταντίνος Βούρος

 


 

up date Η  επιστολή  του Δημάρχου στον Υπουργό Παιδείας


Προς: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Λοβέρδο Ανδρέα
(Γραφείο κ. Υπουργού)




Θέμα: Έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο Δημοτικό σχολείο Παπάδου Γέρας.

Κύριε Υπουργέ,
Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το Δημοτικό σχολείο Παπάδου λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.
Η έλλειψη αυτή προκαλεί την συνένωση τμημάτων με μαθητές που υπερβαίνουν το προβλεπόμενο από το νόμο όριο. Παράλληλα, ανάμεσα στους μαθητές υπάρχουν και παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και χρήζουν ιδιαίτερης ενασχόλησης και βοήθειας από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Επίσης, δάσκαλο ειδικής αγωγής έχουν ανάγκη και τα έξι παιδιά Ρομά, τα οποία φοιτούν και αυτά στο Δημοτικό σχολείο Παπάδου.
Λόγω της παραπάνω κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προχώρησε σε αποχή των παιδιών από τα μαθήματά τους, ενώ πλέον κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών και αποχή από τα μαθήματα του συνόλου των μαθητών του Δημοτικού σχολείου.
Στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής, είναι να εφαρμόσει πολιτικές, ώστε να ενισχύσει και να δώσει κίνητρα παραμονής στους κατοίκους των χωριών. Όμως, οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, οι μεταφορές δημόσιων υπηρεσιών ή ακόμα και η κατάργησή τους, υπονομεύουν αυτή μας τη προσπάθεια με αποτέλεσμα να ερημώνουν τα χωριά μας. Πρέπει να σας τονίσω ότι η ουσία του ζητήματος δεν είναι αριθμητική, αλλά πρόκειται πραγματικά για ένα θέμα εθνικής σημασίας. Πολιτικές που εξυπηρετούν την ευημερία των αριθμών υπονομεύουν σημαντικά την ευημερία των κατοίκων των χωριών τα οποία ερημώνουν.  
Θέλοντας λοιπόν να στηρίξω το αυτονόητο και δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα και να αντιμετωπιστεί η έλλειψη διδακτικού προσωπικού.  
Ευελπιστώ και αναμένω τις δικές σας ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και άμεσα το παραπάνω ζήτημα παρέχοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της εκπαίδευσης και δίνοντας την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους να παραμείνουν στο τόπο τους.



Με εκτίμηση,



Σπύρος Γαληνός
Δήμαρχος Λέσβου
 

Μοιράσου το άρθρο!