Εκπαίδευση

17/07/2012 - 10:57

Επιστολή ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προς τον Αντιπρύτανη φοιτητικών υποθέσεων κ. Σουλακέλη

Προς τον Αντιπρύτανη φοιτητικών υποθέσεων

Κύριο Σουλακέλη,

Σε συνέχεια της πρώτης μας συνάντησης από αυτά που αποκομίσαμε έχουμε να σας κάνουμε μερικές προτάσεις σχετικά με το αρχικό πλαίσιό μας.

Αρχικά, θα πρέπει να έρθετε άμεσα σε επαφή με τοπικούς φορείς για το θέμα των κτηρίων.

Επιπλέον , οφείλετε να δείτε άμεσα τα θέματα με τις εστίες και το κτίριο των κοινωνικών επιστημών που «τρέχουν» μέσω της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του ΕΣΠΑ.

Σε δεύτερη πρόταση- δράση θα πρέπει να προτείνετε στην ακαδημαϊκή κοινότητα μία ομάδα που θα συσταθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως Συμβούλιο στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αυτό το Συμβούλιο δεν θα έχει καμία θεσμική αρμοδιότητα έναντι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά θα αποτελείται από καταξιωμένους Λέσβιους και μη ανθρώπους των γραμμάτων και μη που με την παρουσία τους και την γνώση τους θα βοηθήσουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να «πατήσει» στα πόδια του από την υποχρημοτοδότηση του 55% που υπέστη τα προηγούμενα 2 έτη.

Τρίτον, σας προτείνουμε να συζητήσετε την επιτροπή σχετικά με την Ευρωπαϊκή ομάδα που θα προωθήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Ευρωμεσογειακό Πανεπιστήμιο και στην Ελλάδα, όπως και θα βοηθήσει στην ανεύρεση κονδυλίων.

Συμφωνούμε και σας προτείνουμε το 1% από την επιτροπή ερευνών να πηγαίνει στην έρευνα των φοιτητών.

Ταυτόχρονα, σας εφιστούμε την προσοχή να λύσετε προβλήματα σχετικά με τα ΚΤΕΛ , τις εστίες(να ενημερωθούν οι κάτοχοι άμεσα) και την λέσχη με την πιο σωστή πρόταση για την προσφορά που θα υπάρξει.

Στα επιμέρους ζητάμε να υπάρξει μία αρμόδια διοικητική υπάλληλος στο γραφείο μέριμνας που θα μπορούν να γίνονται καταγγελίες για μη σωστούς ιδιοκτήτες κατοικιών και μεσίτες.

Το γραφείο Διασύνδεσης πρέπει να αποτελεί τον καθημερινό κομβικό παράγοντα ενημέρωσης για κάθε φοιτητή, οπότε πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες ανάδειξης των εργασιών του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, όσο και για τους απόφοιτους.

Θα πρέπει τέλος, να πραγματοποιηθεί ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του έμψυχου δυναμικού στην Λέσβο και τη δυνατότητα εγκατάστασης και αξιοποίησης όλων των νέων επιστημόνων στην Λέσβο και πόσο μπορεί αν βοηθήσει την τοπική κοινωνία.

Αποτελεί κομβικής σημασίας η αντίληψη της πρότασης αυτής από εσάς , καθώς εμείς έχουμε το όραμα και τις προτάσεις, όμως εσείς πρέπει να προβείτε στις αντίστοιχες δράσεις-συναντήσεις με τους αρμοδίους.

Τέλος, όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα που ταλανίζουν τα τμήματα στην Μυτιλήνη, αλλά και όλο το Αιγαίο, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ουσιαστική συζήτηση με τα τμήματα εάν επιθυμούν την πραγματική λύση των ζητημάτων με δραστικές και καίριες λύσεις που θα αποκαταστήσουν τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας μας.

Από την πλευρά μας θα ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία και οφείλετε να μπείτε μπροστά τώρα που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ανάγκη.

Εμείς έχουμε αποδείξει όλα αυτά ατ χρόνια με την παρουσία στο νησί της Λέσβου, ότι έχουμε τις λύσεις και προτάσεις, έχουμε τις ιδέες και τα πιστεύω, πλέον έχουμε και το όραμα για ένα Πανεπιστήμιο Ευρωπαϊκό ανάμεσα σε τρεις ηπείρους που θα αξιοποιήσει την γεωπολιτική του θέση και θα δώσει τη δυνατότητα στο έμψυχο δυναμικό του να αναπτύξει την Λέσβο όπου μας φιλοξενεί σε ένα δυναμικό αυτόχθονα νησί στην λεκάνη της Μεσογείου με έμφαση τον πολιτισμό της, τις γνώσεις μας, το περιβάλλον και τις νέες τεχνολογίες.

Εκ της οργανωτικής επιτροπής

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!