Εκπαίδευση

11/11/2013 - 19:14

Επιτυχής διεξαγωγή εκδήλωσης: «Ιδιαίτερες γνωστικές δεξιότητες των μαθητών με Σύνδρομο Άσπεργκερ-ΔΑΦ»

Επιτυχής διεξαγωγή εκδήλωσης: «Ιδιαίτερες γνωστικές δεξιότητες των μαθητών με Σύνδρομο Άσπεργκερ-ΔΑΦ»

yle="text-align: justify;">Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Ελλειμματική Προσοχή Ν. Λέσβου συνδιοργάνωσαν εκδήλωση, με θέμα «Ιδιαίτερες γνωστικές δεξιότητες των μαθητών με Σύνδρομο Άσπεργκερ-ΔΑΦ» η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λέσβου, στελέχη της εκπαίδευσης, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και της Β/θμας Εκπαίδευσης, φοιτητές, γονείς, καθώς και απλοί πολίτες ευαισθητοποιημένοι πάνω σε θέματα αγωγής. Τόσο η μεγάλη προσέλευση του κοινού, όσο και οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της δράσης, η οποία ως στόχο είχε να φωτίσει αθέατες πλευρές ενός διαδεδομένου συνδρόμου αλλά και την αποφυγή σύγχυσης με άλλες αιτίες δυσκολιών στην κοινωνική συμπεριφορά και/ή τη μάθηση.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά την εισηγήτρια της εκδήλωσης, κα Βάγια Παπαγεωργίου, Παιδοψυχίατρο, Διδάκτωρ του Α.Π.Θ., για την αξιόλογη παρουσίασή της, η οποία, κατά γενική ομολογία, εντυπωσίασε και κράτησε αμείωτο  το ενδιαφέρον όλων όσων την παρακολούθησαν.
Άξια πολλών συγχαρητηρίων είναι το Προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Ελλειμματική Προσοχή Ν. Λέσβου που στέκονται άγρυπνοι συμπαραστάτες των παιδιών μας και αρωγοί στο εκπαιδευτικό λειτούργημα.

Κλείνοντας, ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στον κ. Μαρούλη για την παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα που παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ
 

Μοιράσου το άρθρο!