Εκπαίδευση

30/06/2012 - 10:44

Εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε Λέσβο , Λέρο και Αττική

yle="text-align:justify;">Κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές για να απαλλάσονται από τις γραπτές εξετάσεις εξάρθρωσαν η Οικονομική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται μιά 73χρονη συνταξιούχος δημόσιου νοσοκομείου που διατηρεί κέντρο λογοθεραπείας σε προάστιο της Αττικής.

Η 73χρονη, από κοινού με μια 56χρονη ψυχολόγο και μια 48χρονη γραμματέα σε δημόσιο νοσοκομείο, φέρονται να έχουν εκδώσει 121 πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας, έναντι 300 έως 900 ευρώ, τα οποία έχουν κατατεθεί σε σχολεία κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αττική, Λέρο και Λέσβο.

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας, αφού ορισμένα από τα πλαστά πιστοποιητικά αφορούν και μαθητές της Γ' Λυκείου.

Συν τοις άλλοις, στο λογοθεραπευτικό κέντρο της 73χρονης διαπιστώθηκε και πλήθος φορολογικών παραβάσεων για τα οποία αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις και αυστηρά πρόστιμα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπήρχαν και γονείς που τα παιδιά τους πραγματικά δικαιούνταν πιστοποιητικά, ωστόσο η 73χρονη και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητούσε υψηλό αντίτοιμο για να τα εκδώσει πιο γρήγορα.

Η υπόθεση ερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία από τον Οκτώβριο του 2011.

 

με πληροφορίες από MEGA/ ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!