Εκπαίδευση

10/05/2023 - 15:18

Φιλοτελικό εργαστήριο για μαθητές στη Μυτιλήνη

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για τη διάδοση του φιλοτελισμού, η Φιλοτελική Εταιρεία Λέσβου διοργανώνει  Φιλοτελικό Εργαστήριο για μαθητές του Δημοτικού (τάξεις Ε’ και ΣΤ’) και του Γυμνασίου την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 και ώρα 11:00-13:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης (Τυρταίου 4, Κεντρική Αγορά).

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το γραμματόσημο και την ιστορία του, να έλθουν σε επαφή με τον θεματικό φιλοτελισμό και να λάβουν οδηγίες για τη σωστή κατάρτιση μιας συλλογής γραμματοσήμων. 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Στην ψηφιακή εποχή μας, η διαρκής ενασχόληση των παιδιών και εφήβων με τις συσκευές και τα προϊόντα τεχνολογίας, ενέχει κινδύνους που έχουν επισημανθεί από την επιστημονική κοινότητα. Ο Φιλοτελισμός είναι μία από τις εναλλακτικές δραστηριότητες που αξίζει να ενθαρρυνθούν τα παιδιά να ασχοληθούν. Ενεργοποιεί μια σειρά από δεξιότητες, όπως η πρωτοβουλία, η κριτική σκέψη, η φαντασία, η δημιουργικότητα, η στοχο-προσήλωση. Διαμορφώνει τον χαρακτήρα των παιδιών με αρετές, όπως υπομονή, επιμονή και θέληση. Η επαφή του φιλοτελιστή με άλλους στο πλαίσιο των ανταλλαγών, τον κάνει πιο κοινωνικό, ενώ δίνονται και ευκαιρίες ομαδικής συνεργασίας.

Μοιράσου το άρθρο!