Skip to main content
|

Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου... Λύκειο της «συνεργασίας», της «φιλίας» και της «αλληλεγγύης»

Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου... Λύκειο της «συνεργασίας», της «φιλίας» και της «αλληλεγγύης»
Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου... Λύκειο της «συνεργασίας», της «φιλίας» και της «αλληλεγγύης»

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
      Το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου συμμετέχει στο διετές  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δια Βίου Μάθηση - Σχολικές  Συμπράξεις – COMENIUS” το οποίο έχει ως τίτλο: “Lisdiary - Life Story Diary”. Η παιδαγωγική ομάδα που υλοποιεί το Πρόγραμμα αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Αντωνίου Κωνσταντίνα, Γεωργοπούλου Μαρία, Γιαμουγιάννη Αναστασία, Κωνσταντακέλη Αντώνιο και Σπανό Γεώργιο οι οποίοι συντονίζουν μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου.
     Το Σχολείο μας στα πλαίσια του Προγράμματος πραγματοποίησε κατά το σχολικό έτος 2012-13  τρεις διαδοχικές μετακινήσεις στο εξωτερικό (συνολικά 5 καθηγητές και 9 μαθητές). Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία (Scoala cu cls I-VIIII Nr.3) τον Οκτώβριο του 2012,  η δεύτερη στην Ιταλία  ( Ist. Omnicomprensivo San Marcello Pistoiese)και η τρίτη στην Πορτογαλία (Ancorensis Cooperativa de Ensino) το Φεβρουάριο και το Μάιο του 2013 αντίστοιχα. Στις μετακινήσεις περιλαμβάνονταν συναντήσεις  των εκπαιδευτικών για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των επόμενων δραστηριοτήτων  του Προγράμματος καθώς και επισκέψεις στις πόλεις και στα σχολεία της εκάστοτε ευρύτερης περιοχής. 
     Επίσης, το σχολείο μας υποδέχθηκε τον Απρίλιο του 2013 τη συμβαλλόμενη με το σχολείο μας ομάδα της Γαλλίας (2 καθηγητές και 15 μαθητές). Κατά την συνάντηση αυτή έγινε παρουσίαση  οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με το σχολείο μας και τον τρόπο λειτουργίας του. Οι  καθηγητές και μαθητές του γαλλικού σχολείου ξεναγήθηκαν στο σχολείο μας, στην πόλη μας και στο νησί μας. 
    Οι μαθητές όλων των συμβαλλόμενων χωρών εργάζονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.lisdiary.weebly.com. Το τελικό προϊόν του προγράμματος είναι ένα βιβλίο - ημερολόγιο (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση)  που περιλαμβάνει κείμενα,  που έχουν αναρτηθεί  σε τακτά χρονικά διαστήματα στην ιστοσελίδα του προγράμματος και έχουν αξιολογηθεί από την παιδαγωγική ομάδα της κάθε χώρας. Τα  ημερολογιακού χαρακτήρα κείμενα στηρίζονται πάνω  σε προβληματισμούς των εφήβων σχετικά με θέματα τοπικού, πανευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος (οικονομική κρίση, ανεργία, φυλετικός και κοινωνικός ρατσισμός, σχέσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς  κ.α.)  
     Μέσα από αυτή τη διαδικασία προάγεται η συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, καλλιεργούνται η φιλία και η αλληλεγγύη μεταξύ νέων από διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Ταυτόχρονα προωθούνται  οι πολιτιστικές ανταλλαγές και ενσταλάζονται και γονιμοποιούνται σκέψεις και απόψεις πάνω στη ταυτότητα του σύγχρονου νέου μέσα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. 
 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία