Εκπαίδευση

20/06/2019 - 13:34

Για ένα χρόνο οι μαθητές στο Νηπιαγωγείο Βαρειάς έκαναν "μάθημα ΑΓΚΑΛΙΑΣ"

Η δυσκολία που αντιμετώπισαν οι μαθητές στο Νηπιαγωγείο Βαρειάς στο θέμα της στέγασης κατέληξε να γίνει ένα μάθημα ΑΓΚΑΛΙΑΣ! Οι μικροί μαθητές ίσως φέτος να βίωσαν το σημαντικότερο μάθημα. Μακριά από κόντρες και ανταγωνισμούς σχολειών... εκεί όπου η εκπαίδευση είναι αγάπη και αγκαλιά! Μπράβο σε όλους!

«Το Νηπιαγωγείο Βαρειάς αποχαιρετά το Χαμόγελο του Παιδιού»

Άλλη μια σχολική χρονιά τέλειωσε. Όλοι οι μαθητές αποχαιρετούν τα σχολεία τους και δίνουν ραντεβού για το Σεπτέμβρη. Για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Βαρειάς όμως δεν συμβαίνουν έτσι τα πράγματα. Αυτή η  χρονιά ήταν περίεργη και δύσκολη , αφού απρόσμενα και ξαφνικά τον περασμένο Οκτώβριο , το Νηπιαγωγείο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κτίριο που στεγαζόταν και να βρεθεί πραγματικά στο δρόμο.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή  ,  άνοιξε μια ζεστή αγκαλιά για να φιλοξενήσει τα παιδιά του Νηπιαγωγείου  μέχρι να βρεθεί  λύση για τη στέγασή του.  Κι αυτή η αγκαλιά δεν είναι άλλη από το Σπίτι του « Χαμόγελου του Παιδιού» στη Μυτιλήνη, το Σπίτι της Θείας Νέλλυς, που έπειτα από πρόταση γονέων του Νηπιαγωγείου  και  του Δήμου Μυτιλήνης  προς τον Πρόεδρο  του Χαμόγελου κ. Κ.Γιαννόπουλο, παραχωρήθηκε  στο Νηπιαγωγείο ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να συνεχίσουν τη φοίτησή τους  .

Τα παιδιά έζησαν όμορφες , δημιουργικές και ιδιαίτερες στιγμές στο Σπίτι της Θείας  Νέλλυς, κι αγάπησαν πολύ αυτό το χώρο.  Το στεγαστικό πρόβλημα του Νηπιαγωγείου δεν έχει λυθεί ακόμα , όμως η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της .

Έτσι με ευγνωμοσύνη , συγκίνηση και απέραντη αγάπη  εκπαιδευτικοί, γονείς  και παιδιά του Νηπιαγωγείου Βαρειάς ,  αποχαιρετούν το Σπίτι του  Χαμόγελου του Παιδιού , που ήρθε η ώρα να αγκαλιάσει κι άλλα παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολη στιγμή αλλά που  πρέπει να συνεχίσουν να χαμογελούν.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Βαρειάς με βάρκα την ελπίδα τους και πανί το όνειρό τους για ένα  σχολείο  που δικαιωματικά θα τους ανήκει, ευχαριστούν από καρδιάς το Χαμόγελο του Παιδιού κι εύχονται σε όλους Καλό Καλοκαίρι.

Μοιράσου το άρθρο!