Εκπαίδευση

12/07/2013 - 06:35

Γράμμα στον Πρωθυπουργό - Σχολικός Φύλακας 4ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
                                                                                                 
 
                Προς
 τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κύριο Σαμαρά Αντώνη.
 
      Κύριε πρωθυπουργέ
 Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά, για την απόφαση της κυβέρνησης της οποίας ηγείστε εσείς, πως καταργήθηκε η θέση του σχολικού φύλακα και στο δικό μας σχολείο. 
  Χωρίς να διεκδικούμε τον τίτλο του δίκαιου τιμητή των δικών σας πράξεων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως με την απόφασή σας αυτή, εκτός του ότι θυσιάζετε συμπολίτες μας οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το τίμημα της ανεπαρκούς διαχείρισης των προκατόχων σας (όπως ο ίδιος έχετε δηλώσει), θέτετε σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας. 
  Η κεντρική είσοδος του σχολείου μας βρίσκεται επί της οδού Πιττακού, από την οποία διέρχονται ασταμάτητα, αμέτρητα τροχοφόρα οχήματα. Επιπροσθέτως, η οδός αυτή δε διαθέτει πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα ο κάθε εξερχόμενος από την αυλή μας, να βρίσκεται άμεσα στο οδόστρωμα που διασχίζουν τα τροχοφόρα. Στο παρελθόν είχαν συμβεί τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα ακριβώς έξω από την είσοδο του σχολείο μας, με θύματα μαθητές μας. Από την ημέρα που προσλήφθηκε η  συγκεκριμένη σχολικός φύλακας στο σχολείο μας, δε συνέβη ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο.
  Επίσης το σχολείο μας συστεγάζεται (παράτυπα) με σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα με το 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Τα προβλήματα που δημιουργούσε η συστέγαση αυτή στον τομέα της ασφάλειας των παιδιών μας, κυριολεκτικά έχουν μηδενιστεί τα τελευταία χρόνια, χάρη στην παρουσία της συγκεκριμένης σχολικού φύλακα.
  Ένας μεγάλος αριθμός ύποπτων ατόμων που πλησίαζαν τα κάγκελα της αυλής του σχολείου μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κρατήθηκαν στην πρέπουσα απόσταση, χάρη στην άγρυπνη και αδιάλειπτη  παρουσία της συγκεκριμένης σχολικού φύλακα, η οποία είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, έθετε τη δική της ασφάλεια σε δεύτερη μοίρα έναντι αυτής των παιδιών μας.
  Διαβλέποντας τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς δεδομένης της απουσίας της συγκεκριμένης σχολικού φύλακα, σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν σας πως η άρτια εκπαίδευση των μαθητών, οι οικογένειες των οποίων επέλεξαν κατ’ ανάγκη ή κατ’ επιλογήν τα δημόσια και όχι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια,
δεν πρέπει να εξαρτάται από τις <<δόσεις>>… αλλά από το αν πραγματικά …
<<θέλεις να τους τη δώσεις>>.
                                                                                                     Με εκτίμηση
                                                                                     Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Μοιράσου το άρθρο!