Εκπαίδευση

20/06/2020 - 11:14

Η ανταμοιβή... δύο σχολείων της Μυτιλήνης που φιλοξένησαν προσφυγόπουλα

Μυτιλήνη: Παρουσιάστηκαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τα έργα σε δύο σχολεία τα οποία έχουν υποδεχτεί και παιδιά πρόσφυγες στις τάξεις τους

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και παρουσιάστηκαν τα έργα που πραγματοποιήθηκαν σε δύο σχολεία της Μυτιλήνης, τα οποία έχουν υποδεχτεί και παιδιά πρόσφυγες στις τάξεις τους.

Στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της παιδικής χαράς. Ενώ στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης επισκευάσθηκε και αναμορφώθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου.

«Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας της στήριξης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους» έγραψε το 15ο Δημοτικό Σχολείο.

Ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου ζωγράφισαν ένα «ευχαριστώ».

«Το όνειρο πραγματοποιήθηκε με τη συνεχή και επίμονη προσπάθεια ανθρώπων που είχαν αναλάβει προσωπικά την υλοποίηση του προγράμματος.Ευχαριστούμε θερμά και μέσα από την καρδιά μας το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Λέσβο που άκουσε κατ' αρχάς το αίτημά μας, κατανόησε την ανάγκη μας και έπραξε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο αύλειος χώρος του σχολείου μας να αποκτήσει παιδική χαρά με πολλά παιχνίδια και όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούνται. Κι έτσι ο χώρος μας πλημμύρισε με χαρούμενες παιδικές φωνές και γέλια παιδιών από διάφορα μέρη της γης. Με αφορμή την 20η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, να ευχηθούμε όλα τα παιδιά του κόσμου, να βρίσκουν παντού και πάντοτε ανθρώπους να τα αγκαλιάζουν με στοργή και αγάπη και να μη σβήνει ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη τους» σημειώνουν με ανακοίνωση τους γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης».

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας

 

Μοιράσου το άρθρο!