Εκπαίδευση

02/07/2018 - 05:58

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λέσβου "αγκαλιάζει" τον Μακρυπούλια

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Μετά την αθώωση του συναδέλφου Μακρυπούλια με την έκδοση αμετάκλητων αποφάσεων τόσο από την δικαιοσύνη, όσο και από τα πειθαρχικά όργανα της Δ/νσης Δευτ. Εκπ.  Λέσβου, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ σε συνεδρίασή του απεφάσισε:

α) Να ανακαλέσει όλες τις καταδικαστικές συνδικαλιστικές αποφάσεις που αφορούσαν τον παραπάνω συνάδελφο και
β) να ζητήσει συγνώμη για την ψυχική ταλαιπωρία του και τον διασυρμό που υπέστη εξ αιτίας των άστοχων και προσβλητικών συνδικαλιστικών αποφάσεων που εκδόθηκαν πριν την ολοκλήρωση των δικαστικών και πειθαρχικών διαδικασιών που τον αφορούσαν.
  Δυστυχώς μετά τα παραπάνω ακολούθησε μια ομοβροντία ανακοινώσεων κατά της παραπάνω απόφασης της ΕΛΜΕ Λέσβου, τόσο από τα συνδικαλιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και από τα αντίστοιχα κομματικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον σφιχτό εναγκαλισμό αυτών.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λέσβου λυπάται ειλικρινά για την αντισυναδελφική, μεροληπτική και εμπαθή συμπεριφορά των παραπάνω δήθεν «προοδευτικών» και «δημοκρατικών» συνδικαλιστικών και κομματικών οργανώσεων, που θεωρούν ότι τα «λαϊκά δικαστήρια» των 15 ή 20 ατόμων που έστησαν μπορούν να είναι πάνω  από την Δικαιοσύνη και τα θεσμοθετημένα πειθαρχικά όργανα.
Η ΔΑΚΕ δηλώνει ότι σε κάθε περίπτωση  θα υπερασπίζεται το δίκαιο των συναδέλφων μέσα στα πλαίσια των  συνδικαλιστικών και δημοκρατικών διαδικασιών.
Τέλος καλεί τον κ. Μακρυπούλια όχι μόνο να ξαναγίνει μέλος της ΕΛΜΕ Λέσβου, αλλά να θέσει και υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές της ΕΛΜΕ προκειμένου να τεθεί στην κρίση του συνόλου των συναδέλφων του κλάδου μας. Η παραπάνω πρόσκληση αποτελεί μια βαθειά δημοκρατική πράξη αντάξια του κλάδου που εκπροσωπούμε.  

Μυτιλήνη 28/6/2018
Εκ μέρους του ΔΣ της Δ.Α.Κ.Ε. Β’θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Ο Πρόεδρος
Βαρελτζής Απόστολος

Μοιράσου το άρθρο!