Εκπαίδευση

22/03/2023 - 11:27

« Η Κοινωνία της Μέλισσας» στο 4o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

 Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα εξαιρετικά ενδιαφέρον με θέμα: « Η  Κοινωνία της Μέλισσας».

  Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβαν οι κύριοι Αθανάσιος Χατζημιχαήλ και Ερωτόκριτος Ψαριανός, υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΚΠΕ Ευεργέτουλα.

  Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη μέλισσα και να κατανοήσουν τη σπουδαιότητά της για τον άνθρωπο αλλά και για τη φύση.

Η συγκλονιστική φράση του νομπελίστα Αϊνστάιν: «χωρίς μέλισσες η διάρκεια ζωής μας θα είναι μόνο 4 έτη με αποτέλεσμα να εκλείψει το ανθρώπινο είδος», συγκλόνισε και προβλημάτισε όλους μας.

ηη

 Εντυπωσιάστηκαν με την τέλεια οργανωμένη κοινωνία της στις κυψέλες και την εργατικότητά της. Έμαθαν για τα προϊόντα της και τη χρησιμότητα τους στη διατροφή, στη φαρμακευτική και στην παρασκευή καλλυντικών.

  Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με βιωματική προσέγγιση στην αυλή του σχολείου μας, όπου οι υπεύθυνοι έδωσαν την ευκαιρία σε όλους να δουν από κοντά την κερήθρα και να μάθουν για τον τρόπο συγκομιδής του μελιού. Επίσης, τα παιδιά φόρεσαν τη στολή του μελισσοκόμου, δοκίμασαν μέλι, μύρισαν το κερί και άγγιξαν την πρόπολη.

δ

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να μετατραπεί η αυλή μας σε πολύβουο μελίσσι με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, γεγονός που θ’ αργήσουν να ξεχάσουν.

 

Μοιράσου το άρθρο!