Εκπαίδευση

10/02/2019 - 15:24

Η Μαρία Μαραγκέλη από τη Μυτιλήνη.... με Formula1 στο Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ

Ό

ταν αποφοίτησε από το Γυμνάσιο, αποφάσισε να φύγει από το νησί της, τη Μυτιλήνη, για να συνεχίσει τα μαθήματα σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Θεσσαλονίκης. Με πάθος για τη Formula 1 και τη μηχανολογία αυτοκινήτων, η Μαρία Μαραγκέλη από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα κάνει ένα ακόμη ταξίδι, υπερατλαντικό αυτή τη φορά, στις ΗΠΑ και θα βρεθεί στο “σημείο εκκίνησης” για την κατάκτηση των στόχων της.

Η Μαρία Μαραγκέλη, τελειόφοιτη Λυκείου και οι συνομήλικοί της Αγκίμ Κοχάι, Κωνσταντίνος Γκατζώνης και Μαριλένα Ζίγκα, οι οποίοι κυνήγησαν και πέτυχαν το όνειρο των σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση, ενθουσιώδη ορμή και ανυπομονησία χαράσσουν σχέδια για το μέλλον, για τα οποία μίλησαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Από μικρή, μαζί με τους γονείς, παρακολουθούσα στην τηλεόραση το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου Formula 1. Με αυτό θέλω να ασχοληθώ. Στην Ελλάδα έπρεπε ή να επιλέξω θετική κατεύθυνση και να φοιτήσω στο Πολυτεχνείο ή να σπουδάσω Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων» τόνισε η μαθήτρια από τη Μυτιλήνη, η οποία από 10 ετών τα καλοκαίρια στο νησί της εργάζεται σε Σχολή Οδήγησης και με το ενδιαφέρον αμείωτο στις τεχνολογικές καινοτομίες στον τομέα του αυτοκινήτου τέθηκε επικεφαλής της ομάδας που εκπροσώπησε το Κολλέγιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “F1 in Schools”.

Η Μαρία Μαραγκέλη από το Γενικό Λύκειο του Κολεγίου Ανατόλια έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο Lehigh University σε ένα πρόγραμμα σπουδών που επέλεξε με βάση τις επιδιώξεις της και συνδυάζει Engineering και Business.

Οι τέσσερις μαθητές είναι μεταξύ των 20 του Κολλεγίου Ανατόλια που δοκιμάστηκαν στη διαδικασία Early Decision, διεκδικώντας νωρίτερα θετική απάντηση από το πρώτο πανεπιστήμιο της επιλογής τους και κατάφεραν τον στόχο τους ήδη από το τέλος της περασμένης χρονιάς ανταγωνιζόμενοι καλά προετοιμασμένους υποψηφίους απ’ όλον τον κόσμο.

“Έφυγε η πίεση, το άγχος να περάσω στο πανεπιστήμιο. Νομίζω ότι αυτό ήταν ευεργετικό γιατί σου δίνει μία καινούρια ενέργεια να ασχοληθείς με όσα σου παρέχει το σχολείο, αλλά επειδή εσύ το θέλεις και όχι με τελικό στόχο τις πανελλήνιες” είπε η Μαρία Μαραγκέλη.

 

«Είναι μία μεγάλη επιτυχία για μένα. Βρήκα αυτό που θέλω να σπουδάσω και το κατάλληλο πανεπιστήμιο» είπε η Μαρία Μαραγκέλη, προσθέτοντας ότι μέσα από τη διαδικασία Early Decision έχει απελευθερωθεί, μπορεί να εκφραστεί, είδε ποια είναι τα δυνατά της σημεία, ποιες είναι οι αδυναμίες της και πώς να τις βελτιώσει. “Η Formula 1 είναι ο στόχος μου στο μέλλον και οι προοπτικές που ανοίγονται με τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ είναι πολλές, ταξίδια στο εξωτερικό και δυνατότητες στο ερευνητικό και επιχειρηματικό πεδίο” υπογράμμισε.

«Να θέτουμε στόχους και να φανταζόμαστε τον εαυτό μας στο μέλλον. Να έχουμε όνειρα, να έχουμε έναν τελικό στόχο που θέλουμε πραγματικά να κατακτήσουμε και νομίζω ότι οποιαδήποτε διαδικασία μεσολαβεί θα είναι πιο εύκολη» είπε η Μαρία Μαραγκέλη απαντώντας στην ερώτηση τι θα συμβούλευε τους μικρότερους μαθητές που θέλουν επίσης ακολουθήσουν σπουδές με γνώμονα τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

 

με πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!