Εκπαίδευση

30/08/2013 - 11:32

Η Μαρία Παπαδανιήλ συγχαίρει τους μαθητές

Η

Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που πέτυχαν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2013, καταλαμβάνοντας έτσι επάξια μια θέση στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Η επιτυχία κάθε υποψηφίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μας γεμίζει με συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας και ελπίδας καθώς γνωρίζουμε καλά πόσα χρόνια μόχθου, μελέτης, αγωνίας και υπεράνθρωπων προσπαθειών απαιτούνται σε μια τέτοιας εμβέλειας εξεταστική διαδικασία. Η εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σηματοδοτεί αναμφισβήτητα μια νέα περίοδο στη ζωή τους με πλούσιες εμπειρίες αλλά, κυρίως, νέες ευκαιρίες ειδίκευσης και κατάρτισης. Ευχόμαστε η επιλογή που έκαναν οι μαθητές μας να είναι αντάξια των προσδοκιών τους και η φοίτησή τους στη σχολή επιλογής τους να τους δώσει τα εφόδια για καλύτερες μελλοντικές προοπτικές.

Στα παιδιά μας τα οποία αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τους στόχους τους θα θέλαμε να ευχηθούμε κουράγιο και δύναμη στη νέα τους προσπάθεια ή σε μια ενδεχόμενη αλλαγή προσανατολισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι, εφόσον επιδείξουν υπομονή, επιμονή και πίστη, τόσο στον εαυτό τους, όσο και στις ικανότητές τους, οι πολυετείς κόποι τους σύντομα θα ανταμειφθούν.

Κάθε βήμα που γίνεται με στόχο την υλοποίηση των προσωπικών στόχων και των ονείρων μας αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό επίτευγμα, και μάλιστα συχνά ανεξάρτητα από την ίδια την τελική έκβαση. Αν αναλογιστούμε τις συνθήκες τις οποίες βιώνει επί του παρόντος η κοινωνία μας και κατ’ επέκταση τα παιδιά μας, δε μπορούμε παρά να συγχαρούμε ολόψυχα αλλά και να σφίξουμε το χέρι κάθε υποψηφίου μας, κάθε γονέα-κηδεμόνα και, φυσικά, κάθε εκπαιδευτικού για όλα όσα από κοινού ονειρεύτηκαν και διεκδίκησαν. Οι φιλότιμες προσπάθειες των μαθητών μας μέσα σε μια τόσο τρικυμιώδη κοινωνικοοικονομική συγκυρία, το αδιάλειπτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η οικογένεια για τη μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών της, αλλά και η υποδειγματική στήριξη και φροντίδα των παιδαγωγών μας ανέδειξαν, για άλλη μια χρονιά, την Παιδεία μας ως μία εκ των βασικότερων ανθρωπιστικών αξιών και κοινωνικών επενδύσεων.

Η νεολαία μας αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο ελπιδοφόρο και πολλά υποσχόμενο δυναμικό της χώρας και της ζωής μας. Ευχή και προτροπή μας είναι οι αποφοιτήσαντες μαθητές μας να εξακολουθήσουν να εργάζονται με σταθερότητα και υλοποιήσιμους στόχους, αποκτώντας συνεχώς όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να έχουν μια καταξιωμένη παρουσία στον τομέα που επέλεξαν να υπηρετήσουν. 

Οι πιο εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχές μας για ευόδωση κάθε προσωπικής επιθυμίας θα εξακολουθούν να συνοδεύουν τα βήματα της ενήλικης ζωής τους, μαζί με την αμέριστη αγάπη μας αλλά και τη δέσμευση ότι θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε νέα επιλογή. 

Μοιράσου το άρθρο!