Εκπαίδευση

16/09/2013 - 20:15

Ιστορική στιγμή ... ξεκίνησαν οι εργασίες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Με ιδιαίτερη χαρά, σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου, την Μηχανικό του Δήμου, Κωνσταντίνα Συριανού, τον Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου, Αντώνη Βλαχονικολό, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού, Παναγιώτη Καρέκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εργοληπτικής εταιρίας «Τέχνημα Αιγαίου», Αντώνη Καλδέλλη, επιθεώρησε την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της στατικής επάρκειας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, που περιλαμβάνει γενική επισκευή, αναδιαρρύθμιση και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου.

Το έργο προϋπολογισμού 2.730.000 Ευρώ (με Φ.Π.Α.),  χρηματοδοτείται από κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., αφορά, ουσιαστικά, στην ανακατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο εδώ και 8 χρόνια παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της περιοχές να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση και ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου και οι παντός είδους άλλες εργασίες που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητας του.

«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για ένα ιστορικό σχολείο. Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που παρέμεινε κλειστό και σε πολύ κακή κατάσταση, κυριολεκτικά λεηλατημένο και άντρο ποικίλων παρανομιών, καταταλαιπωρώντας τους μικρούς μαθητές, τις οικογένειες τους και την εκπαιδευτική κοινότητα, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης, χάρη στο έμπρακτο, συνεχές και ουσιαστικό ενδιαφέρον της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Ευχαριστώ, για ακόμη μια φορά, όλους όσοι βοήθησαν για να οδηγηθούμε στην θετική αυτή εξέλιξη, καθώς και τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας. Παρακολουθώ προσωπικά την πρόοδο των εργασιών και δεσμεύομαι όπως είχα κάνει και για την έναρξη των εργασιών, ότι το ιστορικό 5ο Δημοτικό Σχολείου Μυτιλήνης, θα λειτουργήσει όσο το δυνατό συντομότερα για να το χαρούμε όλοι μας», δήλωσε σχετικά, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος

Μοιράσου το άρθρο!