Εκπαίδευση

15/05/2013 - 15:37

Και οι δάσκαλοι στο πλευρό των καθηγητών- Συλλαλητήριο την Πέμπτη

Από τη συνέλευση της ΕΛΜΕ

-

Στο πλευρό των καθηγητών και οι δάσκαλοι- απεργούν μαζί τους.

- Συλλαλητήριο, αύριο Πέμπτη 16 Μάη, 18:30 απόγευμα πλατεία Σαπφούς

- Καλούν: ΕΛΜΕ, Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου, Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για «σπάσιμο» της επιστράτευσης στην πράξη, ανακοίνωσε η ομοδπονδία των δασκάλων.

Την καθαρή εντολή που έδωσαν χτες για απεργία χιλιάδες εκπαιδευτικοί ανά την Ελλάδα μεταφέρουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ όλης της χώρας που ξεκίνησαν Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση των Προέδρων θα διαρκέσει έως το βράδυ. Η απόφαση των ΕΛΜΕ, όπως υπερψηφίστηκε και στη Λέσβο είναι υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις την Παρασκευή 17/5 και πενθήμερη από 20 έως 24/5.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για απεργιακή συμπόρευση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Η κυβέρνηση των μνημονίων με πρόσχημα την έξοδο της χώρας από την κρίση, φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Τρομοκρατεί, απειλεί, στοχοποιεί, επιστρατεύει, όποιον προσπαθεί να αντισταθεί και να ορθώσει ανάστημα στη βαρβαρότητα. Η επίθεση στον χώρο της εκπαίδευσης είναι δείγμα αναλγησίας και έλλειψης σεβασμού απέναντι σε αυτούς που προετοιμάζουν το μέλλον της γενιάς που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα ακόμη δείγμα αυταρχισμού, μια ακόμη επίθεση στο κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε με αγώνες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια Η επίδειξη αλαζονείας, βιαιότητας και πολιτικού «τσαμπουκά» απέναντι στους εργαζόμενους, έχει και τα όριά της. Η Δ.Ο.Ε. μπροστά σε όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στην εκπαίδευση, δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενη πως η επίθεση που εξελίσσεται και προσωρινά δεν στοχοποιεί το χώρο της Πρωτοβάθμιας, είναι επίθεση που σε κάθε περίπτωση την αφορά. Με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενη την ενενηντάχρονη ιστορία της, δηλώνει πως η αντίσταση σε όλα αυτά που συντελούνται είναι πράξη ευθύνης. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε έκτακτη συνεδρίασή του, ομόφωνα, αποφάσισε:

Συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για «σπάσιμο» της επιστράτευσης στην πράξη. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι κοινός Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ΛΕΣΒΟΥ

Να αποσυρθεί τώρα το μέτρο της επιστράτευσης των καθηγητών – Το σύνολο της κοινωνίας να αντισταθεί στη συνταγματική εκτροπή!

– Όλοι στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ στη Πλατεία Σαπφούς Πέμπτη 16 Μαΐου 6:30 το απόγευμα

Η αναστάτωση στο χώρο της παιδείας είναι αποκλειστικό δημιούργημα της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση επέλεξε το χρόνο και τον τρόπο της σύγκρουσης με τους καθηγητές γνωρίζοντας ότι το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας σαν αντίδραση, θα τους έφερνε "αντιμέτωπους" με την κοινωνία λόγω των πανελλήνιων εξετάσεων.

Και αυτό ακριβώς επιθυμούσε για να ξεδιπλώσει για μια ακόμη φορά - και εν προκειμένω με τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της:

● Οι συγχωνεύσεις σχολείων, οι μετακινήσεις διδακτικού προσωπικού, η αύξηση ωραρίου διδασκαλίας και οι απολύσεις γίνονται με στόχο την άγρια περικοπή των κονδυλίων για ν’ ανοίξει ο δρόμος .στο «σχολείο της αγοράς».

● Η στοχοποίηση της εκάστοτε κοινωνικής ή επαγγελματικής ομάδας και ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού επιτρέπουν την κατασυκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως αυτού της απεργίας.

Για να υλοποιήσει τα σχέδια της η κυβέρνηση δεν λογαριάζει τίποτα. Το Σύνταγμα γίνεται «κουρελόχαρτο», οι καθηγητές σέρνονται με τη βία στα σχολεία και η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιβάλλεται στη κοινωνία. Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με την παιδεία και τα ουσιαστικά προβλήματά της, με την κοινωνική ανάγκη για μόρφωση της νέας γενιάς με υποδομές και ποιότητα. Οι μαθητές και οι γονείς τους, δηλαδή όλοι μας, είμαστε επί χρόνια όμηροι ενός αναχρονιστικού και λίαν προβληματικού εκπαιδευτικού συστήματος που ακόμα περισσότερο τώρα οι μνημονιακές περικοπές θέλουν από κοινωνικό αγαθό να το μετατρέψουν σε προνόμιο ολίγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λέσβου ζητά την άμεση απόσυρση του μέτρου της επιστράτευσης. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΛΜΕ Λέσβου και η Ένωση γονέων την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 6:30 το απόγευμα στη πλατεία Σαπφούς.

Υπάρχει τρόπος για την ποιοτική αναβάθμιση και της παιδείας και της χώρας εν γένει. Δεν περνά, όμως, μέσα από τα μνημόνια της υποταγής, της φτωχοποίησης και του κοινωνικού διχασμού.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λέσβου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η επιβολή επιστράτευσης σε εργαζόμενους - και μόνο με την σκέψη της απεργίας- καθιστά παράφορη καταστρατήγηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου. Είναι επιβεβαίωση, για ακόμη μια φορά, της αυταρχικής και αντιδραστικής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης, που βασίζεται στον εκφοβισμό, στην αστυνομοκρατία, στη διάλυση του συνδικαλισμού, στην εξαθλίωση και στην τυφλή υπακοή των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμπαραστέκεται στους δίκαιους αγώνες των καθηγητών που υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και μάχονται για αξιοπρεπή εργασία, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων την Πέμπτη 16 Μάη στις 7μμ στην πλατεία Σαπφούς

Προκηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 17 Μάη, από τις 8πμ μέχρι τις 11πμ για συμπαράσταση στην απεργία των καθηγητών και καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν εμπράκτως με την παρουσία τους, στα κεντρικά Λύκεια, το μήνυμα της στήριξης του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών. Ενός αγώνα που μας οδηγεί στην αποτίναξη του φόβου που έχει κουρνιάσει μέσα μας και στην γέννηση της ελπίδας που συνδέεται άμεσα με την αξιοπρέπεια μας και με την αξιοπρέπεια των παιδιών μας. Οι μαζικοί αγώνες είναι η μόνη απάντηση, η μόνη διέξοδος απέναντι στην τρομοκρατία και στην επιστράτευση.

Πρέπει ΟΛΟΙ μαζί να παλέψουμε!

Εκ του ΔΣ

Μοιράσου το άρθρο!