Εκπαίδευση

14/05/2020 - 16:20

Και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στη διαχείριση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής - Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους που έδωσαν δυναμική απάντηση στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ συμμετέχοντας στη  χθεσινή (13/5)  παράσταση διαμαρτυρίας  των ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ Λέσβου.

 Απαίτησαν την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας που μετατρέπει τη σχολική ζωή σε ριάλιτι.  

 Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο  αντί- εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που το υπουργείο αποφάσισε να το καταθέσει σαν τον κλέφτη μέσα στις αντίξοες και σκληρές συνθήκες της πανδημίας.

Πράξη που χαρακτήρισαν  εχθρική για τον κλάδο, τους μαθητές και τους γονείς.

Απαίτησαν την άμεση απόσυρσή του!

   Σαν την «αλεπού στο παζάρι» βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν περατζάδα και τα πρωτοκλασάτα στην Εκπ/ση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ως διορισμένα μέλη στα υπηρεσιακά συμβούλια, του ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ  Λέσβου διαπρέπουν μαζί με το στελεχικό δυναμικό της ΔΑΚΕ στη διαχείριση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Προφανώς τη ‘’διεκδίκηση’’ της ένταξής τους στα ‘’βαρέα κι ανθυγιεινά’’ ήρθαν να απαιτήσουν για τη με ζήλο κι αυταπάρνηση αέναη συνεισφορά τους στις συμπτύξεις των 25 αριών τμημάτων, στους «περισσευούμενους» εκπ/κούς , τις  υπεραριθμίες, στην απόκρυψη των κενών από τους αναπληρωτές … κτλ

   Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ πιάνει το νήμα εκεί που το άφησε η πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ γραμμένο και  στοχοπροσηλωμένο στις οδηγίες  και τις κατευθύνσεις της ΕΕ του ΟΟΣΑ και των απαιτήσεων του ΣΕΒ.

 Οι βέλτιστες πρακτικές για το σχολείο της αγοράς περνούν πάνω από την περαιτέρω  συρρίκνωση της γενικής μόρφωση των μαθητών και τα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

 Με σκιάχτρο την αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση παρεμβαίνουν στη δομή, στο περιεχόμενο και στη λειτουργία του σχολείου, στην προσπάθεια τους να διαμορφώσουν ημιμαθείς, καταρτισμένους, φθηνούς, αναλώσιμους και υποταγμένους εργαζόμενους, βορά στις διαθέσεις των εργοδοτών και των επιχειρηματικών ομιλών, με στόχο τη  μεγιστοποίηση των κερδών τους. 

 Πιστοί στο δόγμα κοινωνικές ανάγκες «ίσον» εμπόρευμα με τη συνταγή της «ατομικής ευθύνης» αποποιούνται από όλα και για όλα.

  Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που έδωσαν απερίφραστα και δυναμικά την υπόσχεση πώς θα ανταμώσουμε με τους μαθητές μας, τους γονείς, τους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα  στον δρόμο του αγώνα για να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, στην πάλη  για καθολική ολόπλευρη μόρφωση για μία ζωή με αξιοπρέπεια, ζωή με δικαιώματα.

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ     

Κινητοποίηση 13-05-2020 Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ ΑΣΕ/ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Κινητοποίηση 13-05-2020 Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, ΣΟΦΙΑ ΚΑΖΑΜΙΑ ΑΣΕ/ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!