Εκπαίδευση

23/09/2015 - 14:02

«Κάπνισμα; ‘Όχι Εμείς!» - Πρόγραμμα από την Πνοή σε Δημοτικά Σχολεία

Τ

ο Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των εξαρτήσεων «ΠΝΟΗ» στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας που εφαρμόζει, πρόκειται  να υλοποιήσει Ομάδα Παιδιών Δημοτικού σε μαθητές των Δ’ , Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, στο εκπαιδευτικό υλικό «Κάπνισμα; ‘Όχι Εμείς!».

     Θεωρούμε ότι η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο  αποτελεί κρίσιμη περίοδο στη διαμόρφωση των αντιλήψεων  και στάσεων σχετικά με το κάπνισμα, αφού η αρνητική στάση που ως τότε έχουν υιοθετήσει τα παιδιά, μπορεί να αμβλυνθεί και να μετατραπεί σε ανοχή του καπνίσματος από την παρέα ή ακόμα και στον πειραματισμό. Επομένως σημαντική κρίνεται, η υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης σε παιδιά Δημοτικού, προτού αποδυναμωθούν  οι ισχυρές μέχρι τότε αντιλήψεις και στάσεις που έχουν, σε σχέση με το κάπνισμα.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό στοχεύουμε τα παιδιά:

Α) να διαμορφώσουν αρνητική στάση απέναντι στις επιλογές του ανθρώπου, που μπορεί να βλάπτουν την υγεία και ειδικότερα απέναντι στη χρήση βλαπτικών ουσιών, όπως ο καπνός.

Β) να ενισχυθεί η κριτική τους σκέψη σε σχέση με τις κοινωνικές επιρροές

Γ) να μάθουν να αντιλαμβάνονται τα παιδιά την πίεση της ομάδας, να αντιστέκονται και να υπερασπίζονται τη γνώμη τους

Δ) να καλλιεργήσουν μια στάση φροντίδας του εαυτού, έτσι ώστε να ενισχυθούν τα κίνητρα τους για να μην ξεκινήσουν το κάπνισμα

     Η ομάδα θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη  18:00 – 20:00 στο χώρο της ΠΝΟΗΣ (Ε. Βοστάνη 3). Ημερομηνία έναρξης: Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 13 δίωρες συναντήσεις.

     Όσοι γονείς επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους το παραπάνω πρόγραμμα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλ. 2251020600.

Υπεύθυνη προγράμματος: Σαμοθρακή Δέσποινα Κοινωνική Λειτουργός                                                             

Μοιράσου το άρθρο!