Εκπαίδευση

20/06/2019 - 21:05

Καταπέλτης ο Σύλλογος Γονέων 5ου Γυμνασίου κάνει λόγο για: τραμπουκισμό- παρακράτος - μαγαζάκι

Ιδιαίτερα σκληρή η ανακοίνωση από το Σύλλογο Γονέων του 5ου Γυμνασίου μετά τη σημερινή απόφαση να γίνει και δεύτερη τάξη στο Μουσικό Γυμνάσιο. Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει σοβαρότατες καταγγελίες που πρέπει να απαντηθούν από κάθε υπεύθυνο,

Μετά την ολοκλήρωση ενός ακόμη επεισοδίου στο πολύκροτο σίριαλ του Μουσικού Σχολείου, μετά και από την πρωινή σύσκεψη με την Δ/νση της Εκπαίδευσης,  ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης  δηλώνω τα παρακάτω:

  1. Ευχαριστούμε  την κα Μαρία Παπαδανιήλ, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Μιχάλη Καπιωτά γιατί μας κάλεσαν στις συσκέψεις τους, μάς εξέθεσαν τις απόψεις τους,  άκουσαν τις δικές μας,  έδειξαν εκπαιδευτική συνείδηση και υψηλό  επαγγελματισμό. Κατανοούμε την αλλαγή της απόφασης τους. Γενικά κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν αντέχει στην πίεση    τόσων νονών, παρακρατικών, υπερκρατικών, τραμπούκων,  θεατρίνων, υποκριτών, κομματικών εγκαθέτων,  σε τόσα ψέματα , σε τέτοια παραποίηση της  πραγματικότητας, σε τόσες κραυγές, σε τόσες απειλές, τόση λάσπη. Κινδυνεύει και η σωματική ακεραιότητα και η ψυχική και πνευματική του  συγκρότηση. Και κυρίως η αξιοπρέπειά   του. (Ακόμη και την Πανεπιστημιακή κοινότητα πίεσαν να βγάλει ανακοίνωση συμπαράστασης!!!).
  2. Λυπούμαστε πραγματικά που οι  Αποφάσεις της Διοίκησης  δεν είναι αντικείμενο εποικοδομητικού διαλόγου, των νόμων και των κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των σχολείων,  αλλά έρμαιο τακτικών που παραπέμπουν σε τάγματα εφόδου, σκοτεινές μεθόδους  και φασιστικές  πρακτικές.  Στο δρόμο  αυτό εμείς αρνούμαστε  να βαδίσουμε, ακόμα και αν θιγόμαστε. Ας κρίνει η κοινή γνώμη τα μέσα που μετέρχονται τέτοιοι άνθρωποι, ακόμα χειρότερα μάλιστα στην υποθετική περίπτωση  που φέρουν και την εκπαιδευτική ιδιότητα! 
  3. Στους  γονείς  και στα παιδιά που θα φοιτήσουν φέτος  στο Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης , αλλά και στους παλιούς , ευχόμαστε καλή δύναμη και αντοχή στα όσα θα ακολουθήσουν από το Σεπτέμβρη. Τώρα που έστω και προσωρινά μπήκαν τα μαχαίρια  και τα τσεκούρια στη θήκη (από τους  κατά άλλα ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης) ας σκεφτούν στοχαστικά και ψύχραιμα  μήπως και αυτοί έπεσαν θύμα αισχρών συντεχνιακών συμφερόντων  και κυκλωμάτων που για μια απόσπαση, μια οργανική, μια θέση αναπληρωτή και ωρομίσθιου, για έναν ελεεινό  κομματικό τσαμπουκά,   παστώνουν  τους μαθητές,  υποβαθμίζοντας την παρεχόμενη εκπαίδευση και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία των παιδιών. Σύμφωνα με δεκάδες ανακοινώσεις των Συλλόγων καθηγητών και γονέων του ίδιου του Μουσικού  τα παιδιά κατεβαίνουν με μισθωμένα ταξί  από τον Μόλυβο, τον Μανταμάδο, τη Σκαμνιά για να κάνουν 5  (πέντε) λεπτά μάθημα μουσικής , γιατί δεν επαρκούν ούτε οι αίθουσες, ούτε οι καθηγητές!  Και  όμως οι ίδιοι  ζητάνε να πάρουν και άλλους  και άλλους, όλους όσους κάνουν αίτηση, γεγονός που δεν συμβαίνει σε κανένα Μουσικό της Ελλάδας!!!
  4. Καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο του νησιού και τους άλλους Συλλόγους Γονέων να καταδικάσουν τις πρακτικές του τραμπουκισμού και του παρακρατισμού,  να προστατεύσουν  την εκπαίδευση από τα φαινόμενα ανομίας, πατρωνίας,  τσαμπουκά και φασισμού  που ομολογουμένως τόσα επιτυχημένα  επιδίδονται οι εκφραστές , οι πάτρωνες  και οι συμπαραστάτες της Μουσικής Παιδείας.  Χρόνια τώρα προσπαθούν να εκδιώξουν το 5ο Γυμνάσιο από το χώρο του, πριν δυο χρόνια επιτέθηκαν  αισχρά στο 5ο Λύκειο, αύριο ποιος θα έχει σειρά;   Σας καλούμε να αναλογιστείτε εάν την φιλοσοφία και τις πρακτικές των πατρώνων του Μουσικού Σχολείου (του πολιτισμού και των τεχνών) ακολουθούσαν και άλλα σχολεία από τα 50 που υπάρχουν στο νησί και έχουν και αυτά προβλήματα,  σε τι ζούγκλα θα μετατρεπόταν η εκπαίδευση; 
  5. Καλούμε τα ΜΜΕ του νησιού που τόσο εύκολα και αμάσητα αναπαράγουν την προπαγάνδα συγκεκριμένων κύκλων, να ψάξουν καλά και να δουν τι συμβαίνει μέσα στο συγκεκριμένο  Σχολείο, ποιοι βολεύονται και  ποιοι καλύπτονται πίσω από την  επιδιωκόμενη κακή λειτουργία του.
  6. Μας προκαλεί απέραντη θλίψη και έκπληξη  που το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, με μια  απίστευτη  επίδειξη λαϊκισμού έβγαλε ψήφισμα κατά  απόφασης  δύο  ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων της εκπαίδευσης χωρίς καν να ακούσει την γνώμη τους!!!
  7. Καλούμε τις υγιείς δυνάμεις του Μουσικού Σχολείου,  και όχι αυτούς που το έχουν μετατρέψει σε μαγαζάκι των συμφερόντων και των απωθημένων τους,  να παλέψουμε μαζί για βραχυχρόνιες λύσεις συγκατοίκησης  και απευθύνουμε έκκληση στη νέα Δημοτική Αρχή  να αγωνιστεί δυνατά για μια νέα στέγη για τα παιδιά που αγαπούν πηγαία και άδολα τις τέχνες και τον πολιτισμό. 
  8. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ  και παρακολουθούμε τις εξελίξεις ψύχραιμα, πολιτισμένα  και αποφασιστικά.

 

    Με Εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 

         ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 5ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

                              

Γ. ΚΟΥΛΑΓΙΝΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!