Εκπαίδευση

26/06/2021 - 16:15

Κατεπείγουσα αγωγή της Νίκης Κεραμέως κατά της ΟΛΜΕ για τη στάση εργασίας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των Προτύπων Σχολείων

Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 πμ - 2 μμ, κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου. Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι, λόγω του κατεπείγοντος.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΥΠΑΙΘ, «η ΟΛΜΕ προβαίνει σε μία πρωτοφανή κίνηση που υπονομεύει ευθέως χιλιάδες μαθητές - υποψηφίους, προσθέτοντάς τους αβεβαιότητα τόσο για την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων όσο και για το κύρος και το αδιάβλητο της διαδικασίας τους, χωρίς να προηγηθεί η τετραήμερη προθεσμία γνωστοποίησης, χωρίς να διατεθεί προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και προσωπικού ασφαλείας και χωρίς να τηρηθεί η υποχρέωση δημοσίου διαλόγου του Ν 4808/2021».

Σημειώνεται, πως η ΟΛΜΕ κήρυξε τη στάση εργασίας, δηλώνοντας την «πλήρη αντίθεσή της στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, ενώ εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις».

Καλεί όσους και όσες επιθυμούν να μην εμπλακούν στις εξετάσεις των Πρότυπων (επιτηρητές/τριες κλπ) «προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στο θεσμό των Προτύπων, στην υποχρεωτικότητα και στην άμισθη επιτήρηση».

Μοιράσου το άρθρο!