Εκπαίδευση

20/12/2019 - 13:40

Κάθε φορά που βρέχει η αγωνία στο κόκκινο στο σχολείο Θερμής

  • Χωρίς αλεξικέραυνο το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Θερμής
  • Στο "κόκκινο" η αγωνία γονέων και εκπαιδευτικών κάθε φορά που χαλάει ο καιρός -
  • Αντιπροσωπεία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού  Σχολείου Θερμής - συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Θερμής - ενημέρωσε για το πρόβλημα τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή κ. Αθανασίου.

Για το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης αντικεραυνικής προστασίας στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Θερμής ενημέρωσε χθες τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή του Νομού κ. Χαράλαμπο Αθανασίου αντιπροσωπεία του σχολείου.

Συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Θερμής Κώστας Κουνέλλης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αντ. Βάλεσης και 4 μέλη του του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι γονείς τόνισαν στον κ. Αθανασίου ότι κάθε φορά, που χαλάει ο καιρός η αγωνία τους κορυφώνεται, αφού και οι δυο σχολικές μονάδες δεν διαθέτουν αλεξικέραυνο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο συχνά.

Συμπλήρωσαν δε ότι το 1977 είχε πέσει κεραυνός στο σχολείο (ευτυχώς το βράδυ), που «άνοιξε» τη στέγη στα δύο και αχρήστευσε τον επάνω όροφο του σχολείου, όλο το χειμώνα εκείνης της χρονιάς - μέχρι να επισκευαστεί (με δαπάνη της τότε Ηγουμένης του Αγίου Ραφαήλ αείμνηστης Ευγενίας Κλειδαρά).

Ο κ. Αθανασίου κατανόησε πλήρως την ανησυχία των γονέων και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε το πρόβλημα αυτό να λυθεί άμεσα. Στο τέλος συνεχάρη το σχολείο για το «σημαντικό έργο που επιτελεί» ενθαρρύνοντας εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Η συνάντηση με τον κ. Αθανασίου ήταν η πρώτη μιας σειράς ανάλογων επαφών που έχει προγραμματίσει το σχολείο με φορείς και πολιτικούς αξιωματούχους προκειμένου να δημοσιοποιήσει τα προβλήματά του και να διεκδικήσει την επίλυσή του

Μοιράσου το άρθρο!