Εκπαίδευση

26/08/2020 - 12:46

Κεραμέως: Όποιος πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο, δεν θα μπαίνει μέσα

Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου το υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει, μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, την ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ανάμεσα στα μέτρα που θα εφαρμοστούν, είναι και η διανομή μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που θα είναι υποχρεωτικές στα σχολεία.

Από δύο υφασμάτινες μάσκες θα δίνονται σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό -και όχι τρεις ή τέσσερις, όπως γνωρίζαμε έως σήμερα- σύμφωνε με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Μιλώντας στο Open, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε για τις περιπτώσεις γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στην τάξη ότι οι κανόνες θα ισχύσουν για όλους.

"Η μάσκα είναι αδιαπραγμάτευστα υποχρεωτική. Όποιος πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο, δεν θα μπαίνει μέσα" δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ. Για τη λειτουργία των κυκλικείων η κ. Κεραμέως είπε ότι θα γίνει με συγκεκριμένες οδηγίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν άμεσα.

Ως προς τα μέτρα προστασίας εντός των σχολικών κτηρίων, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι θα υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τάξη και ότι το υπουργείο θα εφαρμόσει πιστά όλα τα μέτρα που υποδεικνύονται από τους επιστήμονες.

Η υφυπουργός τόνισε ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είναι σημαντική και ότι γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστεί η κανονικότητα στις σχολικές συνθήκες ενώ μέχρι στιγμής η ημερομηνία έναρξης των σχολείων είναι η 7η Σεπτεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο!