Εκπαίδευση

03/04/2015 - 16:38

Κι όμως η "Δασκάλα της Λέσβου" τον Ιούνιο θα είναι άνεργη

Τ

η θαυμάσαμε και την καμαρώσαμε μέσα μας τη «Δασκάλα της Λέσβου» Αθηνά Πολυχρόνη στο Δημοτικό Σχολείο Άντισσας. Μαζί με τους μαθητές δημιούργησαν ένα βίντεο για το σχολικό εκφοβισμό. Το βίντεο διακρίθηκε και αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Unicef στην Ελλάδα. Μάλιστα τιμήθηκε σε σνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός.


Χθες βράδυ η Αθηνά, έγραψε το παρακάτω κείμενο στη σελίδα μου στο f/b λέγοντας μέσα σε λίγες γραμμές, πράγματα που θα θέλανε να πουν όλοι οι νέοι εκπαιδευτικοί, που χρόνια τώρα βιώνουν το καθεστώς της γαλέρας, κοπηλάτες στο «πειρατικό» της δημόσιας εκπαίδευσης:

Έγραψε λοιπόν: «Προσπάθησα πολύ όλες αυτές τις μέρες να εκμεταλλευτώ το γεγονός και να κάνω κατανοητό ότι έτσι είμαστε οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και προσπαθούμε για το καλύτερο με ό,τι μέσα έχουμε και ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τα δικά μας! Έστω κι αν ο αρχικός στόχος δεν ήταν η επιβράβευση, ούτε το φανταζόμασταν, ωστόσο είναι σημαντικό να έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας και το νόημα αυτής της πλακέτας για μένα είναι αυτό! Δεν είμαστε μόνοι και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Περισσότερο από όλα με συγκίνησε η στήριξη και τα καλά λόγια των συναδέλφων μου ! Τον Ιούνιο που θα είμαι για έκτη χρονιά άνεργη, θα έχω να θυμάμαι πολλά ! Ευχαριστώ!»

Εμείς να ευχαριστήσουμε την Αθηνά και στο πρόσωπό της όλες και όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που χρόνια τώρα βιώνουν αλόγιστες καταστάσεις, ταλαιπωρίας και εξουθένωσης και που όμως με το κεφάλι ψηλά, συνεχίζον να προσφέρουν…

Και να τους πούμε, εμείς οι παλιότεροι, ότι είμαστε περήφανοι για τη νέα γενιά εκπαιδευτικών και σίγουροι ότι φεύγοντας από την υπηρεσία, αφήνουμε το δημόσιο σχολείο σε καλύτερα και δημιουργικότερα χέρια από τα δικά μας…

 

Πηγή
 

Μοιράσου το άρθρο!