Εκπαίδευση

19/03/2013 - 11:06

Κόβουν την πρόσβαση των φοιτητών του Πανεπιστήμιου στις επιστημονικές ιστοσελίδες - Παρέμβαση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

yle="text-align: justify;">
Προς Τις Πρυτανικές Αρχές,


Την ώρα που η οικονομική κατάσταση δυσκολεύει όλο και περισσότερο τις σπουδές μας έρχεται ένα νέο χτύπημα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Σύμφωνα με το mail που στάλθηκε από την heal link δεν έχει εγκριθεί ακόμα το κονδύλιο από το υπουργείο, με αποτέλεσμα από 1/4/2013 να διακοπεί η σύνδεση με τις ιστοσελίδες επιστημονικών περιοδικών (science, direct, Scopus κλπ). Η πρόσβαση σε αυτές τις ιστοσελίδες είναι απαραίτητη για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και ειδικά τους φοιτητές που οι εργασίες και πτυχιακές τους εξάρτιονται σε μεγάλο βαθμό από την πρόσβαση αυτή.

Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας να κινηθεί άμεσα για την κάλυψη του κονδυλίου αυτού ώστε να συνεχιστεί η πρόσβαση των φοιτητών σε αυτές τις ιστοσελίδες.
Επίσης, ζητάμε από τις Πρυτανικές Αρχές άμεσα να κινηθούν , ώστε να μην έχουμε το μείζον πρόβλημα που θα δυσκολέψει και άλλο την παρουσία μας στα ακαδημαϊκά δρώμενα.

Την ώρα που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρουσιάζεται στα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο σε θέματα έρευνας, αναγκαζόμαστε να κάνουμε ένα βήμα πίσω που αμφιβάλλουμε για το που θα οδηγήσει τις σπουδές μας,

Θέλουμε αλλαγή νοοτροπίας, θέλουμε αλλαγή στα προγράμματα σπουδών, θέλουμε κατεύθυνση που θα μας οδηγήσει στο να αναπτύξουμε τα τμήματά μας και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αγορά εργασίας και όμως πάλι μας αναγκάζουν να μένουμε πίσω.
Καλούμε τις Πρυτανικές Αρχές, την Πολιτική Εξουσία, τους αιρετούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης & τα ΜΜΕ να μπορέσουν να βοηθήσουν στο να μην μείνουμε πίσω στην έρευνα μας.

Την ώρα που άλλοι εμφανίζονται με τα μαγικά ραβδάκια εν όψει φοιτητικών εκλογών ,εμείς απλά θέτουμε ζητήματα καίρια και μέγιστα για τα τμήματά μας με γνώμονα την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και όχι για καιροσκοπικούς λόγους.
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον των τμημάτων μας, οφείλουν να πιέσουν να λυθεί το ζήτημα άμεσα.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης
 

Μοιράσου το άρθρο!