Εκπαίδευση

24/10/2022 - 13:08

Λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης στην πόλη της Μυτιλήνης

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις αυξημένες λαϊκές ανάγκες, παίρνει την πρωτοβουλία για την λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης στην πόλη μας.

 

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, συνέχεια όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και που συνεχίζουν και σήμερα να στηρίζουν, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Οι τελευταίες, αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, όπως και να στηρίξουν ουσιαστικά τα παιδιά τους στην μόρφωση. Αυτό οδηγεί όλο και περισσότερους μαθητές και μαθήτριες να αναζητούν βοήθεια και υποστήριξη, ώστε να μορφωθούν, να βελτιώσουν την επίδοσή τους στα μαθήματα, να καταφέρουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη στήριξη των μαθητών, μετά από 2 χρόνια πανδημίας και τηλε-εκπαίδευσης, όπου έχουν συσσωρευτεί σοβαρά μορφωτικά κενά στα παιδιά, αλλά αντίθετα με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας σε μαθήματα, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τις αλλαγές της ύλης στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, μετατρέπει τα σχολεία σε ακόμα πιο σκληρή αρένα ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών. Ενώ, η δήθεν αναβάθμιση του σχολείου με το νέο νόμο για την Παιδεία, οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, με πολλαπλές συνέπειες ειδικά για τα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

 

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, το Εργατικό Κέντρο αποφασίζει για πρώτη φορά να λειτουργήσει το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης στο νησί μας. Τα προηγούμενα χρόνια, εκατοντάδες μαθητές στηρίχθηκαν και βοηθήθηκαν από τα Λαϊκά Φροντιστήρια που λειτούργησαν σε διάφορα σημεία της χώρας με τη στήριξη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, ως έκφραση αλληλεγγύης. Για πολλές, μάλιστα, περιοχές η λειτουργία τους αποτελεί πλέον «θεσμό». Στόχος του φροντιστηρίου αλληλεγγύης δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, παλεύουμε για ένα πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτείται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήριο και μάθημα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια προκειμένου να μορφωθούν τα παιδιά της, τα υπέρογκα ποσά που δίνει σε φροντιστήρια, αναλώσιμα κλπ.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης έχει στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια. Να τους απλώσουμε το χέρι για να σταθούν στα πόδια τους, να αγωνιστούν, να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής τους.

  • Εργαζόμενε-η / Άνεργε-η Γονέα, που βλέπεις τα εμπόδια του να σπουδάσεις και να μορφώσεις το παιδί σου να γιγαντώνουν έλα σε επαφή μαζί μας. Εμπιστεύσου την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, στήριξε και εσύ το εγχείρημα!

 

  • Μαθητή / Μαθήτρια, που θέλεις να βελτιώσεις την επίδοσή σου στα μαθήματα, που βάζεις στόχους - κόντρα στην λογική της υποταγής και του ρεαλισμού που

«σερβίρουν» στα σχολεία – Επικοινώνησε μαζί μας και ενημερώσου για την λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου στην πόλη μας, για μαθήματα που χρειάζεσαι βοήθεια και θες να στηριχθείς!

 

  • Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να κάνουν το Λαϊκό Φροντιστήριο και δική τους υπόθεση. Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού, είναι δείγμα πραγματικής ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά. Μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση.
  • Ταυτόχρονα καλούμε και την πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης να στηρίξει έμπρακτα αυτό το εγχείρημα. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να ενημερώσουν την κοινότητα. Πανεπιστημιακοί και ερευνητές να συνδράμουν και να στηρίξουν την ντόπια μαθητική νεολαία που το έχει ανάγκη.

 

Δηλώσεις συμμετοχής / Ερωτήσεις :

 

Μοιράσου το άρθρο!