Εκπαίδευση

15/12/2023 - 11:10

Μάθημα ζωής.... Πρώτων Βοηθειών.... στο ΕΠΑΛ Γέρας

To ΕΠΑΛ ΓΕΡΑΣ σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Λέσβου, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών/τριων πραγματοποίησε στο σχολείο μας σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών.

 Στο σεμινάριο αυτό παρουσιάστηκαν οι βασικές τεχνικές παροχής Πρώτων Βοηθειών σε περιστατικά πνιγμονής, σε αιμορραγικά και λιποθυμικά επεισόδια, εγκαύματα και τραυματισμούς.

Μαθητές/μαθήτριες  και εκπαιδευτικοί είχαμε την δυνατότητα να εφαρμόσουμε την τεχνική της απινίδωσης και της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε προπλάσματα.

 Παράλληλα ασκηθήκαμε στην τοποθέτηση σε θέση ανάνηψης και την τεχνική απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα σε περιστατικό πνιγμονής. Με τις  θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και με ασφάλεια επείγοντα περιστατικά που μπορούν να σώσουν τη ζωή του συνανθρώπου μας στο σχολικό περιβάλλον και στην κοινότητα.

Οι μαθητές /τριες του ΕΠΑΛ Γέρας και ειδικά τα τμήματα του ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ είχαν την ευκαιρία να δουν πρακτικά ζητήματα που άπτονται του τομέα των ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Η προσφορά του τομέα Υγείας και Πρόνοιας στην τοπική κοινωνία ενισχύεται από τέτοιες δράσεις

Ευχαριστούμε την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Λέσβου για τη συνεργασία που για μια ακόμη χρονιά ανανεώνουμε μαζί της.

Μοιράσου το άρθρο!