Εκπαίδευση

01/05/2012 - 07:51

ΜΟΛΥΒΟΣ-Θερινή Ακαδημία Κιθάρας

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

1η ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

 ΛΕΣΒΟΣ - ΜΗΘΥΜΝΑ (ΜΟΛΥΒΟΣ)

1-6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


 

Παράρτημα Θερινής Ακαδημίας του Μουσικού Τμήματος Ιονίου Πανεπιστημίου

 

Οι διεθνούς φήμης κιθαρίστες Paul Galbraith και Carlo Domeniconi

στη Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την 1η Θερινή Ακαδημία Κλασικής Κιθάρας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 1-6 Αυγούστου 2012 με βασικούς προσκεκλημένους τους διεθνούς φήμης κιθαρίστες Paul Galbraith και Carlo Domeniconi. Προσκεκλημένοι θα είναι επίσης Έλληνες μουσικοί και μουσικά σύνολα που θα δώσουν συναυλίες και διαλέξεις κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές και μαθητές κιθάρας όλων των επιπέδων, σε καθηγητές κιθάρας, σε σολίστ κιθάρας καθώς και σε συνθέτες που ενδιαφέρονται να γράψουν έργα για κιθάρα.

Οι δράσεις του φεστιβάλ θα δώσουν έμφαση στην ανάδειξη της θέσης της κιθάρας στο ευρύτερο μουσικό γίγνεσθαι και φιλοδοξούν να δώσουν τα εφόδια στους κιθαρίστες ώστε να αντιμετωπίσουν τα έργα που ερμηνεύουν με μία ευρύτερη μουσική αντίληψη. Στα πλάισια αυτά, ο Carlo Domeniconi ως κιθαρίστας αλλά και ως ιδιαίτερα δημοφιλής συνθέτης θα μιλήσει για τον τρόπο σύνθεσης έργων για κιθάρα και ο Paul Galbraith, έχοντας καθόλη τη διάρκεια της καρίερας του πραγματοποιήσει και ερμηνεύσει μεταγραφές θα μιλήσει σχετικά με το ρόλο τους στο ρεπερτόριο της κιθάρας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν workshops ορχήστρας κιθαριστών. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκ των προτέρων τα έργα πάνω στα οποία θα δουλέψει η ορχήστρα και κατά τη διάρκεια της Ακαδημίας θα γίνουν καθημερινές πρόβες που θα καταλήξουν σε συναυλία.

 

Τρόποι Συμμετοχής: Πλήρης συμμετοχή: ενεργή συμμετοχή στα μαθήματα, τα workshops, τις παράλληλες εκδηλώσεις, την τελική συναυλία των συμμετεχόντων και της ορχήστρας κιθαριστών και δωρεάν είσοδος στις συναυλίες. Μερική συμμετοχή: συμμετοχή στην ορχήστρα κιθαριστών και παρακολούθηση ως ακροατής/τρια των μαθημάτων, των workshops, των παράλληλων εκδηλώσεων, της τελικής συναυλίας των συμμετεχόντων και δωρεάν είσοδος στις συναυλίες. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης της Θερινής Ακαδημίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επίσημη γλώσσα του σεμιναρίου είναι η αγγλική, με παρουσία μεταφραστή. Το ποσό συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 220 ευρώ (πλήρης συμμετοχή) και στα 80 ευρώ (μερική συμμετοχή). Η παρακάτω αίτηση  συμμετοχής  πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί στο mail: korinavgk@gmail.com ή στο φαξ: 210 6801847. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973037092, υπέυθυνη: Κορίνα Βουγιούκα. Η κατάθεση των διδάκτρων γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό 5451056643362, Τράπεζα Πειραιώς (λογαριασμός της επιτροπής ερευνών) με σημείωση: όνομα καταθέτη και για τη Θερινή Ακαδημία Κιθάρας. Σημειώνεται ότι για τα έξοδα διαμονής και διατροφής προσφέρονται στους συμμετέχοντες προνομιακές τιμές εξαιρετικά χαμηλού κόστους από 10ευρώ/ημέρα Για κρατήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Ντόρις Σουγιολτζή: Communication & Travel 81108  Μόλυβος/Λέσβος Tel.: 0030-2253-0-72161 & 162 Fax.:0030-2253-0-72064 mail: doris@comtravel.gr Για 8 συμμετέχοντες θα προσφερθεί υποτροφία για δωρεάν διαμονή, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης των βιογραφικών που θα αποσταλούν μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής.       πρόγραμμα σεμιναρίου 10.00- 12.30   Σεμινάριο 12.45-13.00    Ερωτήσεις – συζήτηση με τo διδάσκοντα 18.00-19.15     Σεμινάριο – Παράπλευρες δράσεις συμμετεχόντων 19.30-21.00     Πρόβα ορχήστρας κιθαριστών 21.30                Συναυλία

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 Ιουνίου 2012

Με την παραλαβή της αίτησης συμμετοχής σας, θα σας αποστέλλεται ο νέος αριθμός λογαριασμού της Επιτροπής Ερευνών Ιονίου Πανεπιστημίου, στον οποίο θα γίνεται η κατάθεση των διδάκτρων για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στο σεμινάριο.       Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών http://www.ionio.gr/depts/music/gr/academy, για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 6973037092 και e-mail: korinavgk@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο!