Εκπαίδευση

20/04/2024 - 20:38

Μπράβο στους μαθητές του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Μαθητές/-τριες και καθηγητές/τριες από το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια σχολικού περιπάτου, πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού από τον περίφραχτο χώρο της Μαρίνας Μυτιλήνης έως και τον περίφραχτο χώρο του Εμπορικού Λιμανιού.

Η πρωτοβουλία οργανώθηκε από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Αγκοπιάν Βασίλη και είχε ως στόχο να εμφυσήσει την περιβαλλοντική συνείδηση στις καρδιές της νεότερης γενιάς. 

Οι μαθητές με ενθουσιασμό και ομαδικό πνεύμα, συνέλεξαν μεγάλο όγκο σκουπιδιών από την περιοχή. Δυστυχώς, η εικόνα που αντίκρυσαν ήταν απογοητευτική, καθώς πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, αποτσίγαρα και άλλα αντικείμενα κάλυπταν το έδαφος. 

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες για την ανάγκη να σεβόμαστε το περιβάλλον και να μην πετάμε σκουπίδια σε δημόσιους χώρους. Ας λάβουμε όλοι το μήνυμα των μαθητών και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διατηρήσουμε καθαρές τις πόλεις και τα τοπία μας. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. 

φφ

φ

φ

Μοιράσου το άρθρο!