Εκπαίδευση

14/05/2012 - 18:22

Μπράβο τους! Πρώτη θέση για το ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ στο Διαγωνισμό “Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρείν”

Πρώτη θέση για το ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρείν”

Το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρείν” (E-nnovation Junior) που διοργάνωσε και φέτος το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ιδέα της ηλεκτρονικής εμπορίας και δημοπράτησης αγροτικών προϊόντων και το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο της εικονικής επιχείρησης που δημιούργησαν οι μαθητές του τμήματος Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καλλονής ήταν τα ισχυρά χαρτιά της υποψηφιότητας του ΕΠΑΛ Καλλονής που κέρδισε το πρώτο βραβείο και τα κολακευτικά σχόλια της επιτροπής.

Οι μαθήτριες που εκπροσώπησαν την ομάδα Μαρία Γιακούπη και Χριστίνα Καμπέρου τιμήθηκαν δυστυχώς εξ αποστάσεως σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 10 Μαΐου, στο  πλαίσιο του  9ου Φοιτητικού Συνεδρίου Διοικητικής Επιστήμης.
Το σχολείο μας ευχαριστεί την επιτροπή του διαγωνισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου και πιστεύει πως η επιβράβευση της προσπάθειας μαθητών της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει στην ενθάρρυνση τους να δημιουργήσουν με μεγαλύτερη θέληση στο μέλλον. Επίσης ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την εργασία αυτή. Την εταιρεία cosmo ONE  για την τεχνολογική και οικονομική υποστήριξη, την Εθνική Τράπεζα για τη συμβουλευτική σε θέματα μάνατζμεντ ,το Πανεπιστήμιο Αιγαίο –Τμήμα Πολιτιστικής Τεχνολογίας καθώς επίσης και το Αγρόκτημα της Αχλαδερής, που ανήκει στο Κληροδότημα Σημαντήρη.
Τα δεκατρία παιδιά που εργάστηκαν για το αποτέλεσμα αξίζουν να έχουν και τις ανάλογες ευκαιρίες στην επαγγελματική τους ζωή ,μόνο που με το συγκεκριμένο παράδειγμα αντί να τις ζητούν από άλλους έμαθαν να τις δημιουργούν για τον εαυτό τους. Μέρος από το αποτέλεσμα της εργασίας με την επωνυμία εικονική επιχείρηση KalloniAgroCom μπορείτε να το βρείτε στο δι στη σελίδα της εικονικής επιχείρησης καθώς και σε σχετικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας του σχολείου.
Το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα καθώς και η  πρακτική  αξία  της εργασίας στην προώθηση τοπικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης όπως το ελαιόλαδο της Λέσβου,αποτελεί οδηγό εφαρμογής και νέων παρόμοιων καινοτόμων προγραμμάτων στο μέλλον.
--------------------
Ένα μεγάλο μπράβο και στον υπεύθυνο  καθηγητή  Αριστοτέλη Μαβίδη.  

Μοιράσου το άρθρο!