Εκπαίδευση

27/02/2013 - 16:19

Ναι, είναι θαύμα... Δημοπράτηση 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Ναι, είναι θαύμα... Δημοπράτηση 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Δημοπρατείται από τον Δήμο Λέσβου στις 19 Μαρτίου 2013 το έργο «Αποκατάσταση Στατικής Επάρκειας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης – Γενική Επισκευή – Αναδιαρρύθμιση Κτιρίου – Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου», ο προϋπολογισμός  του οποίου, ανέρχεται στο ποσό των 2.730.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.). 

Το εν λόγω έργο, χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 
 
Το ιστορικό

Το  σχολείο ιδρύθηκε  από το Γεώργιο Παπανδρέου το 1931.

Λόγω σεισμού το 2005 κρίθηκε ακατάλληλο, γίνεται λόγος για τον πολυετή αγώνα επισκευής του σχολείου και τη στέγαση των μαθητών από το 2006 μέχρι σήμερα σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

Έξι χρόνια μετά την εκκένωση του σχολείου, υπάρχουν μελέτες στατικές και αρχιτεκτονικές, ενώ υπολείπονται οι ηλεκτρομηχανολογικές και αυτές της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

 Τα δύο τελευταία χρόνια όμως, το σχολείο είχε μετατραπεί σε χώρο συνεύρεσης αστέγων, ναρκομανών αλλά και ατόμων με παραβατική συμπεριφορά, οι οποίοι προχώρησαν σε απερίγραπτους βανδαλισμούς σε όλο το κτίριο. Το Δεκέμβριο του 2011 οι γονείς  προχωρήσαν σε διάσωση μέρους του αρχειακού υλικού του σχολείου, το οποίο βρίσκονταν στο υπόγειο του σχολείου.

28/05/2012 Ολοκληρώθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, οι απαιτούμενες μελέτες για την υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου στατικής αποκατάστασης και επισκευής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

13/11/2012 'Ενταξη του έργου στο ΕΣΠΑ

Μοιράσου το άρθρο!