Εκπαίδευση

08/05/2014 - 23:53

O Καθηγήτης Στέφανος Γκρίτζαλης νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

yle="text-align: justify;">Ολοκληρώθηκε απόψε με απόλυτη ομαλότητα και με συμμετοχή άνω του 85% η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4009/2011. Η εκλογή έγινε μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξελέγη ο Καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης.​

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που εξήχθησαν από το ειδικό πληροφοριακό σύστημα «Ζεύς», έχουν ως εξής:
Εγγραμμένοι εκλογείς: 311
Ψήφισαν: 263
Λευκά: 10
Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι πρυτάνεις έλαβαν:
 Ο κ. Στέφανος Γκρίτζαλης, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε 151 ψήφους ( 59,684%)
Ο κ. Ιωάννης Κάλλας, Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έλαβε 96 ψήφους (37,944%)
Ο κ. Ιωάννης Χατζόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε 6 ψήφους (2,372%).

Επομένως, εκλέγεται ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης με 151 ψήφους, καθώς συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων με ποσοστό 59,684%.

Ο Στέφανος Γκρίτζαλης έχει, ήδη, ανακοινώσει πως αναπληρωτές πρυτάνεις θα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αλεξάνδρα Μπούνια, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, ο αναπληρωτής καθηγητής Σπύρος Συρόπουλος από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών στη Ρόδο και η καθηγήτρια Αμαλία Πολυδωροπούλου, πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Χίου.

Ο Στέφανος Γκρίτζαλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι κάτοχος Πτυχίου Φυσικών Επιστημών, Μεταπτυχιακού τίτλου στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό και Διδακτορικού Διπλώματος από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στη γνωστική περιοχή της Ασφάλειας Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και των Τεχνολογιών Προστασίας της Ιδιωτικότητας. Έχει δραστηριοποιηθεί σε δεκάδες διεθνή και εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης ανταγωνιστικού χαρακτήρα, ως επιστημονικά υπεύθυνος, έμπειρος ερευνητής ή ερευνητής. Έχει συγγράψει 30 βιβλία ή κεφάλαια σε βιβλία, έχει δημοσιεύσει 97 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και 128 άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με σύστημα κριτών. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής ή κριτής σε 70 διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει διατελέσει συντάκτης σε 5 βιβλία και δεκάδες πρακτικά διεθνών συνεδρίων, προσκεκλημένος εκδότης σε 30 περιοδικά, πρόεδρος συνεδρίου ή πρόεδρος επιτροπής προγράμματος σε 30 διεθνή συνέδρια, μέλος επιτροπής προγράμματος σε περισσότερα από 290 διεθνή συνέδρια, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.500 αναφορές στο έργο του από άλλους επιστήμονες (h-index=20). Έχει συμμετάσχει, ως αξιολογητής στην Ελλάδα, σε σειρά διαγωνισμών μεγάλων έργων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Δημόσιου Τομέα, ενώ έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας για την Ελληνική Δικαιοσύνη σε θέματα Ασφάλειας Δικτύων και Προστασίας Ιδιωτικότητας. Είναι Μέλος της ACM, της IEEE και της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ & Πληροφορικής (ΕΠΥ) της οποίας έχει διατελέσει εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας, Ταμίας και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας Πληροφορικής και Τυποποίησης.

Μοιράσου το άρθρο!