Εκπαίδευση

27/03/2014 - 06:40

Οι «επιχειρηματίες» του 4ου Λυκείου Μυτιλήνης ....Young Business Talents

Σ

τον Εθνικό Τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού “Young Business Talents” που αφορά στη Νεανική Επιχειρηματικότητα, προκρίθηκε και θα λάβει μέρος ομάδα μαθητών της Β’ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης. Ο Εθνικός Τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στο Μετς της Αθήνας και θα συμμετάσχουν οι 75 καλύτερες ομάδες από σχολεία όλης της χώρας, που κατάφεραν να προκριθούν.   

Οι χορηγοί, οι οποίοι ενδιαφερόμενοι για την προώθηση της ιδέας – φιλοσοφίας της υγιούς επιχειρηματικότητας σ’ ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, ανέλαβαν την υποστήριξη της ομάδας των μαθητών της Μυτιλήνης, προκειμένου να συμμετάσχει στον τελικό της Αθήνας, είναι η Φαρμακευτική Εταιρεία “ELPEN Α.Ε.”, η ακτοπλοϊκή εταιρεία “BLUE STAR FERRIES” και η αεροπορική εταιρεία “AEGEAN AIR”.    

Το “YOUNG BUSINESS TALENTS” είναι ένας πρωτοποριακός διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται σε όλα τα Λύκεια της χώρας από την εταιρεία “NIVEA”, η οποία παρέχει διεθνώς την υποστήριξή της σε όλες τις χώρες που υλοποιείται ο θεσμός. Ο διαγωνισμός βασίζεται στη χρήση επιχειρηματικού προσομοιωτή (business simulator) στο internet και έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα στους νέους και να τους προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας.  

Ο “Επιχειρηματικός Προσομοιωτής” (Business Simulator) είναι ένα προηγμένο λογισμικό, που αναπαριστά με μεγάλη ακρίβεια τη λειτουργία μιας επιχείρησης και της αγοράς σε πραγματικό ανταγωνισμό και χρησιμοποιείται σαν επιχειρηματικό παιχνίδι (business game) για πρακτική εκπαίδευση.  

Μέσω του επιχειρηματικού προσομοιωτή, οι μαθητές των Λυκείων έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη συναρπαστική εμπειρία διοίκησης της δικής τους εικονικής επιχείρησης στο διαδίκτυο, λαμβάνοντας αποφάσεις στην ομάδα τους σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες – εταιρείες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασκούνται πρακτικά και εμπεδώνουν τις γνώσεις διοίκησης και οικονομίας που μαθαίνουν σε θεωρητικό επίπεδο. Επιπλέον καλλιεργείται με τον καλύτερο τρόπο, το επιχειρηματικό πνεύμα, ενώ αναπτύσσονται δεξιότητες χρήσιμες για όλη τη ζωή, όπως κριτική σκέψη, ομαδική συνεργασία & επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων, λήψη αποφάσεων, κ.α.   
 
Ο εν λόγω Πανελλήνιος Διαγωνισμός “YOUNG BUSINESS TALENTS”, ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2013 με τη συμμετοχή 250 σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα και διήρκησε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2014, με τη διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης στο διαδίκτυο. Ο μεγάλος εθνικός τελικός με τη συμμετοχή των 75 ομάδων που προκρίθηκαν, θα διεξαχθεί, όπως προαναφέρθηκε, στις 29 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα, για την ανάδειξη των 15 νικητριών ομάδων, στις οποίες θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής και χρηματικά βραβεία.        

Οι μαθητές της Β’ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, που θα συμμετάσχουν στο Εθνικό Τελικό, υπό την καθοδήγηση της οικονομολόγου καθηγήτριας κ. Μαρίας Πλεξουσάκη, είναι: Ειρήνη Βακιρλή, Αλφόνσος Δελής, Στυλιανός Δελής, Γεωργία Καραθανάση, Αλεξάνδρα Κατζουρίδη, Μελίνα Οικονόμου, Μελανθία Σπανού και Θωμάς Χατζηελευθερίου.   





Σταύρος   Ανδρεαδέλλης   
Διευθυντής 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!