Εκπαίδευση

02/07/2019 - 09:00

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αγιάσου έκαναν «Σεργιάνι» στη Χίο και έφεραν «Κελαηδίσματα» στη Λέσβο

Διακρίσεις Γυμνασίου Αγιάσου στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Γυμνασίων και Λυκείων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Το τριήμερο 28 -30 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Θερινό Σινεμά του Δημοτικού Κήπου Χίου το 7ο  Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Γυμνασίων και Λυκείων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για το σχολικό έτος 2018 – 2019. 

 

Τα θέματα του Φεστιβάλ ήταν: «Κεντώντας το δέντρο της μνήμης…» και «Ένα ποίημα, τραγούδι, διήγημα, παραμύθι, θρύλος ή φωτογραφία μάς εμπνέει…».

 

Το Γυμνάσιο Αγιάσου συμμετείχε στις δύο θεματικές ενότητες με δύο μαθητικές ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν  μαθητές των δύο τμημάτων της Β΄ Γυμνασίου. Οι τίτλοι των ταινιών ήταν:

 

"Σεργιάνι στον χρόνο"ταινία μυθοπλασίας του τμήματος Β1

"Κελαηδίσματα στη Λέσβο", ντοκιμαντέρ του τμήματος Β2

 

Οι ταινίες προβλήθηκαν το Σάββατο 29 Ιουνίου (2η ημέρα του φεστιβάλ). 

 

Η ταινία «Σεργιάνι στον χρόνο» απέσπασε ειδική διάκριση από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των παραδοσιακών κοινωνιών. 

Οι μαθητές που συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά είναι: Αλεντά Αθανασία, Αλεξίου Ράνια, Αμπουλός Δημήτρης, Βασλά Μαρία, Βίγλατζη Ειρήνη, Γιαταγανέλλης Στρατής, Δελόγκου Νίτσα, Ζεκιολλάρι Έντι, Καπάτου Αθανασία, Κεφάλα Βάσω, Καμπουρέλλης Ταξιάρχης.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Σαββέλη Ανδρονίκη, Παπαβασιλείου Αντιγόνη, Τζαννής Δημήτρης. 

Η μαθητική ομάδα ευχαριστεί θερμά το Αναγνωστήριο Αγιάσου για την παραχώρηση του Λαογραφικού Μουσείου για τα γυρίσματα και ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Κουτσκουδή για τη συμμετοχή του, την ξενάγηση και την τεκμηρίωση του θρύλου. Επίσης ευχαριστεί τον Σπύρο Πατσέλλη, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμμετοχή του.

 

Η ταινία «Κελαηδίσματα στη Λέσβο» απέσπασε ειδική μνεία από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού για την ανάδειξη της στενής σχέσης του φυσικού περιβάλλοντος με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Οι μαθητές που συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά είναι: Κουταλέλλης Ταξιάρχης, Πουδαράς Παναγιώτης, Σκλεπάρης Στρατής, Τσέλα Κωνσταντίνα, Τσολάκη Ελισάβετ, Χαλιού Μαρία – Χριστίνα, Χουτζαίου Μαριλένα. 

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μπόντη Βαΐα,  Καρακατσάνη Ευαγγελία, Δημητρίου Πηνελόπη, Μπουντούρη Ελένη.

Η μαθητική ομάδα ευχαριστεί θερμά την Ελένη Γαληνού, περιβαλλοντολόγο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, τους κεραμίστες Δημήτρη Χατζηγιάννη και Δημήτρη Σταμάτη και τον γυμναστή το σχολείου Δημήτρη Τζαννή για τις συνεντεύξεις που ευγενικά παραχώρησαν για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ.  

 

Μπορείτε να δείτε τις δύο ταινίες :

«Κελαηδίσματα στη Λέσβο» 

και

«Σεργιάνι στον χρόνο»

 

Δείτε τα βραβεία στα επισυναπτόμενα αρχεία 

Μοιράσου το άρθρο!