Εκπαίδευση

03/07/2012 - 20:22

Οι προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στον Αντιπρύτανη κ. Σουλακέλλη

 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης επισκέφτηκε τον Αντιπρύτανη κύριο Σουλακέλλη στο γραφείο του σήμερα 3 Ιουλίου 2012 με την προοπτική να τον ενημερώσει σχετικά με προτάσεις και δράσεις της οργάνωσης.

Αφού ενημερώθηκε για την Σύνοδο Πρυτάνεων και την στάση του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε καίρια θέματα ,αλλά και την στάση του Υπουργείου Παιδείας προς τα Πανεπιστήμια.(Μετά από 1 χρόνο παρευρέθηκε Υπουργός στην Σύνοδο Πρυτάνεων) κατέθεσε μία δέσμη προτάσεων που διαχωρίζεται σε 4 θεματικούς άξονες .

Οι άξονες αυτοί είχαν ως σκοπό να ενημερώσουν τον Αντιπρύτανη κύριο Σουλακέλλη σχετικά με την μέριμνα των φοιτητών και τις προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης για τη νέα χρονιά, σχετικά με την άμεση συνεργασία που θα πρέπει να έχει η τοπική κοινωνία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πλέον την έμπρακτη στήριξή της, την ευρωπαϊκή διάσταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την συμβολή των νέων φοιτητών και μελλοντικών επιστημόνων στη ανάπτυξη της Λέσβου.

Θεωρούμε ότι ο κύριος Σουλακέλλης κατανόησε την κρισιμότητα των καταστάσεων γι αυτό τον λόγο θα ξανασυναντηθούμε εντός της εβδομάδος.

Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι κρίσιμη και οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι και όχι να είμαστε επαναστάτες των παραλιών.

Οφείλουμε να έχουμε αλλαγή νοοτροπίας και νοοτροπία υποχρεώσεων και όχι μόνο δικαιωμάτων.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα ιδιαίτερο Πανεπιστήμιο και οφείλουμε εμείς οι νέοι άνθρωποι να είμαστε δίπλα σε αυτό στις δύσκολες στιγμές που ζούμε.

Άλλωστε ας μην αγνοούμε ότι η γεωπολιτική θέση του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκτός από μη αξιοποιήσιμη στον Ευρωπαϊκό τομέα έχει και εθνική σημασία για την Ελλάδα.

Εκ του γραφείου τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης  

Δείτε  εδώ  αναλυτικά την πρόταση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

Μοιράσου το άρθρο!