Εκπαίδευση

26/05/2020 - 19:00

Όλοι την Τριτη 26/5/2020 στις 7:00μμ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στην Πλατεία Σαπφού

 Οι προσπάθειες να πέσει στα μαλακά η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική και να προσπεραστούν αντιδραστικές – επικίνδυνες  μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής, δεν θα μείνουν αναπάντητες!!

Η επόμενη μέρα στα σχολεία είναι εδώ. Η ΝΔ οικοδομεί πάνω σε αυτά που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση χειροτερεύοντας με αυτό τον τρόπο την κατάσταση στα σχολεία. Οι βασικές αντιδραστικές τομές μένουν άθικτες: ο νόμος Γαβρόγλου για το Λύκειο, για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, οι δείκτες για την αξιολόγηση. 

    Η ρύθμιση για τις κάμερες και τα on – line μαθήματα άνοιξε επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία

   Είναι βαθιά γελασμένοι όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και αβανταδόροι της, αν νομίζουν ότι η αντικατάσταση της φυσικής παρουσίας των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας, με «αναμετάδοση» και τηλεκπαίδευση, θα περάσει στα «ψιλά γράμματα». 

    Οι ανακοινώσεις των μέτρων για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και Δημοτικών, Νηπ/γείων, Παιδικών Σταθμών έφερε στην επιφάνεια τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων, αλλά και Δημοτικών Αρχών, που για χρόνια ανέχονται, μπαλώνουν-κουκουλώνουν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία. 

Το κύριο ζήτημα που παραμένει είναι πώς θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, αν πραγματικά προστατεύεται η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές.

  Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά την ατομική ευθύνη, αντί να αναλάβει τη δική της ευθύνη για την προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

 

    Στην ίδια και χειρότερη ρότα η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, η οποία όπως φαίνεται «εμπνεύστηκε» από τις «χαφιέδικες» κάμερες της κυβέρνησης και μεθοδεύει με διάφορα προσχήματα να βάλει «στο γύψο» βασικά κατακτημένα με αγώνες και θυσίες δικαιώματα και ελευθερίες. Αντιθέτως κλείνει ερμητικά «τα ώτα» στις απαράδεκτες - ανεπαρκείς κτηριακές υποδομές των σχολείων,  στην έλλειψη καθαριότητας, στην απαξίωσή της και στην εκχώρησή της σε ιδιώτες! 

            Δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας!

 Έχουμε πληρώσει πολλά – Δε θα πληρώσουμε ξανά!

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία!
  • Μέτρα ουσιαστικής υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία!
  • Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ την απαράδεκτη ρύθμιση για τις κάμερες στα σχολεία και την παγίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και μετά την πανδημία!
  • Οι δημόσιοι χώροι και οι πλατείες δεν μπήκαν στο γύψο ούτε στις πιο δύσκολες εποχές, ιδιαίτερα στο νησί μας, δεν πρόκειται ούτε χιλιοστό να κάνουμε πίσω σ’ αυτές τις προκλητικές – προσβλητικές, αντιδραστικές μεθοδεύσεις.   

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  ( 26 – 5 )  στις 19.00 στην    ΠΛΑΤΕΙΑ  ΣΑΠΦΟΥΣ

ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

  

Μοιράσου το άρθρο!