Εκπαίδευση

27/02/2018 - 13:09

Ολοκληρωμένες επισκευές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης (Καμάρες) και στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας

Ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το Δήμο Λέσβου, οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου το κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, στο κτίριο αυτό πραγματοποιήθηκαν εργασίες μονώσεις εξωτερικών χώρων και μονώσεις ταρατσών για την αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσλειτουργιών που προκαλούνταν από τις συχνές εισροές υδάτων και υγρασίας, τοπικά επιχρίσματα, καθολικός χρωματισμός των εξωτερικών όψεων του κτιρίου και βάψιμο κιγκλιδωμάτων, ενώ επισκευάστηκε και το κτίριο των παλαιών τουαλετών.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν και οι επισκευαστικές εργασίες στο Σχολικό Συγκρότημα της Ακαδημίας, που περιελάμβαναν αποκατάσταση ρηγματώσεων, σε στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, επιχρίσματα, χρωματισμοί και μονώσεις. 

Οι ανάγκες της σχολικής κοινότητας αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο Λέσβου και η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, τους διευθυντές, τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους γονείς, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η φοίτηση των μαθητών να γίνεται σε ασφαλή, λειτουργικά και καλαίσθητα σχολεία. Σ’ αυτή ακριβώς την κατεύθυνση τα έργα υποδομών και γενικότερα στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία της Λέσβου, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!