Εκπαίδευση

09/06/2020 - 11:00

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Τρίτη 9 Ιουνίου απεργούμε - Συγκέντρωση στη Μυτιλήνη

Κανονικότητα -  επανεκκίνησηs» και στις άδειες ειδικού σκοπού…… 

   Με μεγάλη δόση αυτοθαυμασμού και αυταρέσκειας, με πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, μπαίνει σε ισχύ το «σχέδιο» κανονικότητας - επανεκκίνησης. Τα περισσότερα δημοτικά σχολεία «ανοίγουν» μέσα στις γνωστές άθλιες συνθήκες που περιλαμβάνουν τμήματα με μεγάλο αριθμό μαθητών, μικρές και ακατάλληλες αίθουσες και χωρίς βέβαια τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων. Παρ’ όλες τις προσπάθειες να εμπεδωθεί η εικόνα της «κανονικότητας» ως προς τη λειτουργία τους, πολλά σχολεία και τμήματα αναγκάστηκαν στην ουσία να υπολειτουργήσουν από την πρώτη ημέρα, δημιουργώντας αναγκαστικά υποτμήματα, με την εκ περιτροπής παρακολούθηση  των μαθημάτων.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι οι αυξημένες ανάγκες των γονιών σε διακεκομμένες άδειες ειδικού σκοπού και συσσώρευση πρακτικών προβλημάτων, που οδηγούν ήδη αρκετές οικογένειες στην  υποχρεωτική «επιλογή» να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Πρόκειται για μία προκλητική κατάσταση, ιδιαίτερα τη στιγμή που κατατίθεται νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπεται η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα!

    Όσο αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, πληροφορηθήκαμε ότι όχι μόνο δόθηκαν πλέον γραπτές οδηγίες – προτροπές αλλά εδώ και μέρες υπήρχε άνωθεν «ενδιαφέρον για διευκόλυνση – υπόδειξη» με προφορικές εντολές προς Δ/ντες Σχολικών μονάδων, για τα παιδιά των Εκπ/κών! 

 Έτσι τα παιδιά των Εκπ/κών, που αυτονόητα μπαίνουν και σε πλαίσια στοχοποίησης, θα μπορούν καθημερινά να πηγαίνουν – παρκάρουν στο σχολείο (αφού θα επαναλαμβάνεται η ίδια διδακτική ενότητα), προκειμένου οι εκπ/κοί γονείς τους να αποτρέπονται από τη χρήση της άδειας ειδικού σκοπού που δικαιούνται!! 

Προκύπτουν πλέον σοβαρότατα ερωτηματικά τα οποία αφορούν την εφαρμογή ακόμα και των κατευθύνσεων - οδηγιών του ΕΟΔΥ που  έχουν αποσταλεί στα σχολεία για αυστηρή τήρησή τους.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Οι αίθουσες διδασκαλίας να είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένο τμήμα μαθητών και τα υποτμήματά του, ώστε σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος να περιορίζεται ο αριθμός των στενών επαφών».

  Αναρωτιόμαστε περιορίζεται ή επεκτείνεται ο αριθμός των στενών επαφών όταν μαθητές συγκεκριμένων με αλφαβητική σειρά υποτμημάτων εντάσσονται και σε 2ο  υποτμήμα;;

Ο μαθητής που καλείται να παρακολουθήσει σε δύο στην ουσία υποτμήματα, διατρέχει μικρότερο ή μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος;

Ακυρώνεται ή όχι το πλαίσιο απομόνωσης των μελών των υποτμημάτων που δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους για επιδημιολογικούς λόγους;;

Αναζητούν ή όχι συνενόχους σε Συλλόγους διδασκόντων και Δ/νσεις σχολικών μονάδων στο όνομα της «εύρυθμης λειτουργίας» των σχολείων και  στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής;; 

Πρόκειται ξεκάθαρα για επιχείρηση μετακύλισης  ευθυνών στους Εκπ/κούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Αλήθεια αναρωτιόμαστε, ρητορικό το ερώτημα, το στελεχικό δυναμικό της αφρόκρεμας ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και … Άλλων, που «ποζάρουν» και ως Δ/ντές Σχολικών μονάδων και φιγουράρουν και ως συνδικαλιστές – προστάτες των εκπ/κών και που είχαν και προφορική ενημέρωση, «από πρώτο χέρι» ως είθισται, την «νήσσαν εποίησαν»;; 

Συναδέλφισσες – οι:

Αυτή η τακτική και πρακτική:

Καταστρατηγεί το επιστημονικό υπόβαθρο του διαχωρισμού των υποτμημάτων και ιδιαίτερα το κομμάτι της απομόνωσης των μελών των υποτμημάτων που δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους για επιδημιολογικούς λόγους.

Εκθέτει σε καθημερινό «κοινωνικό συνωστισμό» τα παιδιά που παρευρίσκονται καθημερινά στο σχολείο.

Αλλοιώνει το χαρακτήρα του σχολείου, νομιμοποιώντας πρακτικές παιδοφυλακτήριου.

Παρέχει σχολικό μάθημα δυο ταχυτήτων. 

Μια λαϊκή – σοφή παροιμία λέει πως «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται». Παρά τις ανακοινώσεις των ειδικών, τις συστάσεις του ΕΟΔΥ και τις παχιές και μακροσκελείς εξαγγελίες υπουργών η κατάσταση κάθε άλλο παρά είναι ρόδινη και σε καμιά περίπτωση η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με αυτά που καλοπληρωμένα από τον κρατικό κορβανά ΜΜΕ προσπαθούν με τα παπαγαλάκια τους να μας παρουσιάσουν. 

    Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση δεν καταδέχτηκε να δώσει ούτε ένα ευρώ σε μαθητές για tamblet, πέταξε κάποια ψίχουλα σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που έμειναν άνεργοι λόγω  κορωνοϊού, ενώ χόρτασε με μπόλικο ζεστό χρήμα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ακόμα και οι μάσκες και τα αντισηπτικά, επί του πρακτέου, θεωρούνται ως μη υποχρεωτικά, αφού ως και την τελευταία στιγμή, στην καλύτερη περίπτωση «μόνο ως δείγμα» έχουν σταλεί.  

    Πάλι και ξανά όλα έχουν αφεθεί στην «ατομική ευθύνη» εκπαιδευτικών και γονιών όταν την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης προχωρά στην παράδοση της καθαριότητας σε επιχειρηματίες!!!

Την ΤΡΙΤΗ 9 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Η Κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα ακόμη αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των προηγούμενων κυβερνήσεων που τσακίζουν μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ … ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και οι αντιλαϊκοί νόμοι που πάρθηκαν εν μέσω πανδημίας!

Να δώσουμε την δική μας απάντηση!

Μοιράσου το άρθρο!