Εκπαίδευση

18/09/2013 - 14:25

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ίμβρο

Φωτογραφία από την τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς 2013-14 στο Σχολείο των Αγ. Θεοδώρων τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Στο μέσο διακρίνονται οι τέσσερις μικροί μαθητές του Σχολείου.

Η Διευθύντρια του Μειονοτικού Σχολείου των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο κ. Μπερμπέρη- Κατάκαλου Παρασκευή με τον Επιστάτη του Σχολείου κ. Δημήτρη Γιακαμούζο (μέσο) και τον Κοσμήτορα της ΣΑΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή κ. Βρατσάλη Κώστα στην είσοδο του Σχολείου.

Επίσκεψη του Κοσμήτορα της ΣΑΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή κ. Κώστα Βρατσάλη στο Σχολείο των Αγίων Θεοδώρων στην  Ίμβρο

Το ελληνικό μειονοτικό σχολείο των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο, που άνοιξε μετά από 49 χρόνια, επισκεύθηκε με την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών κ. Κ. Βρατσάλης. Στο σχολείο που φοιτούν τέσσερις μαθητές, συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Μπερμπέρη-Κατάκαλου Παρασκευή στην οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρύτανη Καθηγητή κ. Πάρι Τσάρτα και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της. Στη βιβλιοθήκη του Σχολείου δώρισε το βιβλίο της Μάγδας Μαριά “Εκπαιδευτήρια της Δωδεκανήσου”.
Στη μονοήμερη επίσκεψή του στην Ίμβρο ο κ. Βρατσάλης συναντήθηκε με κατοίκους των Αγ. Θεοδώρων στο κτίριο του Πολιτιστικού τους Συλλόγου και με τον Πατέρα Αστέριο Οκομούση που τον ενημέρωσε για τη ζωή των ορθοδόξων κατοίκων της  Ίμβρου. Στις συναντήσεις του ο Κοσμήτορας της Σχολής δεσμεύτηκε να συνδράμει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις προσπάθειες της ορθόδοξης μειονότητας για την εκπαίδευση των παιδιών, στο πλαίσιο βεβαίως των διακρατικών συνθηκών που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του μειονοτικού σχολείου.

Μοιράσου το άρθρο!