Εκπαίδευση

02/12/2018 - 14:55

Παρεμβάσεις Δήμου Λέσβου για την αναβάθμιση σχολικών μονάδων του νησιού μας

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου, πραγματοποίησε νέες παρεμβάσεις με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του νησιού μας.
Συγκεκριμένα, στο κτίριο που στεγάζει το Νηπιαγωγείο στο Λεπέτυμνο, έγινε αντικατάσταση κουφωμάτων. Τα νέα κουφώματα βελτιώνουν σημαντικά τις συνθήκες στο εσωτερικό του κτιρίου και αναβαθμίζουν την ενεργειακή απόδοση του, ενώ είχε προηγηθεί και βάψιμο του σχολείου.


Στο Νηπιαγωγείο Περάματος τοποθετήθηκε και δεύτερη προκατασκευασμένη αίθουσα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νηπιαγωγείου. Στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους έγινε διαμόρφωση αίθουσας για την διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων, με τοποθέτηση καινούργιου πατώματος, χρωματισμό των τοίχων, τοποθέτηση μικρών ραφιών για τα μουσικά όργανα και πολύχρωμων μαξιλαριών για τις μαθήτριες και τους μαθητές, ενώ στο ίδιο σχολείο πραγματοποιήθηκε και γενική χρωματική ανακαίνιση των αιθουσών. Τέλος, στο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, εγκαταστάθηκε νέα προκατασκευασμένη αίθουσα που στεγάζει πλέον  το γραφείο των εκπαιδευτικών και η αίθουσα  που χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος γι’ αυτό το σκοπό θα μετατραπεί σε χώρο διδασκαλίας.


Ο Δήμος Λέσβου, συνεχίζει αδιάκοπα εκτελώντας μικρά και μεγάλα έργα που δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια και σε ορισμένα σχολεία ποτέ. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι οι σχολικές μονάδες της Λέσβου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, στην κατεύθυνση πάντα της καλύτερης και αποδοτικότερης λειτουργίας τους.

Μοιράσου το άρθρο!