Εκπαίδευση

22/02/2013 - 19:31

Παρουσίαση μελέτης των φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης

Παρουσίαση μελέτης των φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης

Παρουσίαση μελέτης των φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης

Παρουσίαση μελέτης των φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης

Παρουσίαση μελέτης των φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη η μέλετη για τις νέες φοιτητικές κατοικίες στη Μυτιλήνη.

Το έργο της μελέτης, όπως επίσης και της κατασκευής συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το έργο αφορά την μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμό τριών κτιρίων που θα χρησιμεύσουν ως φοιτητικές κατοικίες όπου θα διαμένουν δωρεάν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι οποίοι δεν διαθέτουν την οικονομική ευχέρεια, σύμφωνα με την κοινωνική πολιτική της δωρεάν παιδείας.

 

Η μελέτη προβλέπει την ανέγερση  τριών κτιρίων φοιτητικών κατοικιών, στα οποία θα μπορούν να στεγαστούν 108 φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που βρίσκεται στην Μυτιλήνη. Υπάρχει δυνατότητα για επέκταση και δημιουργία άλλων 20 θέσεων στέγασης.

Τα δωμάτια των φοιτητών είναι μονόκλινα με ατομικό W.C. και ντους, όπως και μικρό ψυγείο. Προβλέπονται επίσης 4 διαμερίσματα για φιλοξενία καθηγητών, κλπ.

Σο οικόπεδο που θα  ανεγερθούν οι κατοικίες και έχει γίνει δωρεά για το σκοπό αυτό, ευρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής Καλλιθέας Μυτιλήνης και το εμβαδόν του είναι : 4.847,10 m2. Με το από 22.6.1984 Π.Δ. (ΥΕΚ 372/Δ), ο χώρος καθορίστηκε ως χώρος ανέγερσης Μαθητικής Εστίας, με ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης.

Η προμελέτη περιλαμβάνει κι ένα κτίριο διώροφο με υπόγειο (Μονάδα Δ) για να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης των φοιτητών. Η μελέτη όμως δεν θα περιλαμβάνει αυτό το κτίριο. Το συνολικό εμβαδόν των κύριων χώρων των Μονάδων Α,Β και Γ που θα μελετηθούν, είναι 3244,26 m2 και των υπογείων των ίδιων κτιρίων είναι 1013,92 m2.

Οι μελέτες προβλέπουν την ικανοποίηση των αναγκών των ΑΜΕΑ, την δημιουργία χώρων στάθμευσης καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.Με την κατασκευή των κατοικιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη, θα αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα στέγασης των φοιτητών που έχουν τις προϋποθέσεις για δωρεάν στέγαση, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Μοιράσου το άρθρο!